Frågor

Vad ar fargen pa din avforing?

Vad är färgen på din avföring?

Beroende på vad du äter och hur mycket din lever utsöndrar kan färgen variera lite grann. Så länge avföringen är brun eller något åt det gröna hållet finns inget att oroa sig för. Svartaktigt. Om du märker att avföringen har en mycket mörk eller svart färg bör du söka läkare omgående.

Varför får avföringen en annan färg än den brukar ha?

Det finns flera orsaker till att avföringen får en annan färg än den brukar ha. Oftast beror det på att man ätit något som kan färga av sig, så som blåbär, rödbetor eller tagit järntabletter. Men det kan också beror på en förändring i kroppen, eller en indikation på att något kanske inte står rätt till som bör kollas upp.

Varför får man lös avföring?

Lös avföring. Det finns många orsaker till varför man får lös avföring (diarré). Oftast beror det på virus eller bakterier som vid vinterkräksjuka eller magsjuka. För mycket koffein, stark mat eller stress är andra orsaker. – Det kan bero på att man ätit något olämpligt.

Vad är gulaktig avföring i avföringen?

Gulaktig avföring / fett i avföringen – Gulaktig avföring som flyter på vattnet kan tyda på att den innehåller fett, och att tarmen inte har kunnat tillgodogöra sig fettet från tarminnehållet, säger Jan Brun.

Kan avföringen bli grå eller vit?

Grå eller vit avföring är ovanligt, men något som man ska ta på allvar. Om avföringen har blivit blek kan det nämligen vara ett tecken på gallvägssjukdom. I normala fall färgas avföring av ett ämne som heter bilirubin. Bilirubin utsöndras från levern via gallan till tarmen och ger bajset den mörka färgen.

Vad är vit avföring?

Grå/vit avföring. Grå eller vit avföring är ovanligt, men något som man ska ta på allvar. Om avföringen har blivit blek kan det nämligen vara ett tecken på gallvägssjukdom. I normala fall färgas avföring av ett ämne som heter bilirubin.

Share this post