Allmänning

Hur gammal ar Klimpen i Bert?

Hur gammal är Klimpen i Bert?

Martin Iliou, 42, blev känd för svenska folket som ”Klimpen” i tv-serien ”Bert” på 1990-talet. Efter flera år utanför rampljuset, och en mycket tuff tid privat, öppnade den forne barnstjärnan upp sig i den uppmärksammade SVT-dokumentären ”Jag är Klimpen, motherfucker!” förra året.

Vem spelar Klimpen i nya Bert?

Martin Lindqvist (skådespelare)

Andra namn Martin Iliou
Aktiva år 1994–
Betydande roller
Klimpen i Bert
IMDb SFDb

Vad hände med Klimpen?

INTERVJUN För drygt två år sedan flyttade Martin Iliou, mest känd som Klimpen i serien Bert på 90-talet, till Jörn med sin flickvän Eweline Stenberg. Nu har en del av deras liv blivit en dokumentär. “Det har nästan varit 100 procent positiv respons”, säger Eweline.

Hur gammal är Klimpen?

Förra året tog Martin Iliou, nu 42 år gammal, klivet tillbaka in i rampljuset med SVT-dokumentären Jag är Klimpen, motherfucker!

Var bor Klimpen?

Han medverkade även i tv-serien ”Nattens barn” och filmen ”Vinterviken”. Han bor sedan ett par år tillbaka i Västerbotten och driver en Youtubekanal med sin flickvän Eweline.

Vem spelar Bert Ljung?

Bert spelas av 15-årige Adrian Macéus som tidigare gjort huvudrollen i musikalen Billy Elliot på Stockholms stadsteater och i julkalendern Storm på Lugna gatan, samt har släppt flera låtar som artist och gör podden Tonårsliv med Klara Almström.

Vem spelar Berts mamma?

Hans mamma nämns ibland, ofta om att hon gillade Elvis Presley, i Berts bekännelser även att hon var mellanstadielärare….Åke Nordin.

Bert-serien-rollfigur
Skapad av Anders Jacobsson och Sören Olsson
Första framträdande Berts dagbok (1987)
Skådespelare Oliver Loftéen
Anknytning

Vad heter Klimpen?

Klimpen, egentligen Klas Svensson är född i början av året, då han tillhör de äldre i klassen. Han förekommer i alla versioner, och är bråkstaken, och ibland även mobbaren i Berts klass, innan han lämnar Öreskoga och flyttar till Motala.

Vad hände med alla i Bert?

Därefter lämnade Andersson skådespeleriet för att i efterhand studera. År 2003 flyttade han till Brasilien, där blev han matematiker. År 2007 disputerade han med avhandlingen Robust Ergodic Properties in Partially Hyperbolic Dynamics vid Matematiska institutet i Rio de Janeiro.

Vart kan man se Bert Ljung?

Familjeserie om 14-åringen Bert Ljung baserad på bokserien av Anders Jacobsson och Sören Olsson. Bert. Svensk komediserie från 2021 på TV4 Play.

Vad gör Martin Andersson idag?

De spelade bland annat tillsammans i det fiktiva punkbandet Heman Hunters som även florerade i serien. Idag bor Martin Andersson i Brasilien, är en välutbildad matematiker och hans doktorasavhandling heter ”Robust Ergodic Properties in Partially Hyperbolic Dynamics”.

Vem spela Bert?

Nils Martin Andersson, född 20 juni 1979 i Kista församling i Stockholm, är en svensk matematiker, professor och tidigare barnskådespelare, känd bland annat för rollen som Bert Ljung i såväl TV-serien Bert som långfilmen Bert – den siste oskulden.

Share this post