Populära

Hur gar en introduktionsutbildning till?

Hur går en introduktionsutbildning till?

Introduktionsutbildningen är en utbildning på ca 3,5 timma under en kväll. Här får du presenterat körkortsutbildningens mål och innehåll, samt de regler som finns kring övningskörning. Hur ni planerar och lägger upp utbildningen, men även trafiksäkerhet och miljö.

Varför introduktionsutbildning?

Ni som ska övningsköra privat för personbil och lätt lastbil (behörighet B) behöver gå en introduktionsutbildning innan ni kan börja övningsköra. Utbildningen behöver vara giltig för att vi ska kunna godkänna en ansökan om handledarskap.

Hur fungerar Handledarkurs?

Handledarkursen kommer bland annat att lära dig och din handledare om de krav som ställs på handledaren, hur övningskörning bäst bör läggas upp, samt gå igenom krav och bedömningskriterier för förarprovet. Handledarkursen kostar ca 300kr per person, varar i 3 timmar, och är giltig i 5 år.

Måste man ha körkortstillstånd innan introduktionsutbildning?

Introduktionskurs (Handledarkurs) Oavsett om man ska övningsköra privat eller på körskola så måste eleven ha ett körkortstillstånd. Det är en fördel att man gör ansökan om körkortstillstånd innan man går introduktionsutbildningen. På så sätt kan man komma igång snabbare med att övningsköra.

Måste man gå introduktionsutbildning?

Du måste gå en introduktionsutbildning. Om du bara kommer att övningsköra på en trafikskola räcker det med de första tre punkterna ovan, men om du ska övningsköra privat måste du gå en introduktionsutbildning. Du ska vara minst 15 år och 9 månader för att få gå introduktionsutbildningen. Utbildningen är giltig i 5 år.

Kan man ta Handledarkurs online?

Vill du övningsköra privat så behöver du gå en handledarutbildning där du som elev och handledare måste gå. Kursen är på cirka 3 timmar. Tillståndet gäller i 5 år. Handledarutbildning/introduktionskursen går att boka via oss, vi har både på plats och på distans.

Vad krävs för att få gå Handledarkurs?

Du har fyllt 24 år. Din elev har ett giltigt körkortstillstånd*. Du och din elev har gått en introduktionsutbildning under de senaste fem åren, om övningskörningen gäller för personbil eller lätt lastbil. Du har ett giltigt körkort från Sverige eller ett annat EES-land.

https://www.youtube.com/watch?v=8gv2lL3G_8I

Share this post