Trendig

Far man spela in forelasningar pa zoom?

Får man spela in föreläsningar på zoom?

Du måste vara Host i mötet (eller ha fått rättighet att spela in från den som är Host) Du måste använda Zoomklienten, alltså det lilla programmet för Zoom . Du måste ha en mapp på din dator som du kan spara stora filer i. Du måste ha tid efter mötet så att du kan spara filmen ordentligt.

Vart hittar man Zoom inspelningar?

Du hittar dina inspelningar på datorn där du gjorde inspelningen. Enklast är att starta Zoom på datorn, klicka sedan på länken ”Meetings” längst upp. Klicka sedan på fliken ”Recorded”. Klicka på en inspelning för att visa detaljer.

Vart hamnar Zoom inspelningar?

Inspelningar i Zoom laddas automatiskt ner som filer på din egen dator när mötet avslutas (det kan ta ett tag; filen sparas i en mapp som heter just Zoom, och där hamnar också sparade chattar från mötet).

Var sparas inspelat Zoom-möte?

Steg 1 – Öppna Zoom-appen på din dator och se till att du befinner dig på hemskärmen. Steg 2 – Klicka på kugghjulet till höger för att öppna inställningarna och välj sedan Recording i vänsterspalten. Steg 3 – Längst upp kan du nu välja mappen där du vill att inspelningarna ska sparas.

Vem kan spela in Zoom-möte?

Detta krävs för att du ska kunna spela in ett Zoommöte:

  • Du måste vara Host i mötet (eller ha fått rättighet att spela in från den som är Host)
  • Du måste använda Zoomklienten, alltså en installerad app på en dator med Windows eller MAC.
  • Du måste ha en mapp på din dator som du kan spara stora filer i.

Hur spelar man in föreläsningar?

Men vi rekommenderar att spela in med myggmikrofon även här.

  1. Köpa mikrofon med kabel.
  2. Ändra videoinställningar på iPhone.
  3. Ändra videoinställningar på Android.
  4. Köpa myggmikrofon.

Får man spela in samtal med lärare?

Svaret på din fråga hittar du i 4 kap. 9a § brottsbalken. Som huvudregel är det bara olagligt att spela in ett telefonsamtal om det görs olovligen och i hemlighet för motparten samt att det rör sig om ett samtal som allmänheten inte har tillträde till och där personen ifråga själv inte deltar i samtalet.

Får elever spela in lektioner?

Kränkande inspelningar och fotograferingar är reglerade i brottsbalken (BrB) 4 kap. 6 § (här) . Där stadgas det att olovlig och hemlig bildupptagning är straffbart om det sker i ex ett omklädningsrum. Vad som spelas in under en lektion faller inte in under denna bestämmelse.

Är det olagligt att filma lärare?

Man bör vara mycket försiktig när man filmar elever på lektionstid. Sådan filmning är extra integritetskänslig, särskilt om även ljud spelas in, och kan sägas innebära ett intrång i elevernas personliga integritet. Generellt sett kan man säga att filmningen är tillåten så länge den inte kränker den som filmas.

Share this post