Allmänning

Hur lange kan man anvanda nasspray utan att bli beroende?

Hur länge kan man använda nässpray utan att bli beroende?

Använd nässpray på rätt sätt Dessa preparat ska generellt sett inte användas i mer än 10 dagar i följd, eftersom kroppen vänjer sig vid nässprayen och blir beroende.

Vad händer om man tar för gammal nässpray?

Efter att utgångsdatumet har passerat kan ingen längre ta ansvar för läkemedlets kvalitet. Det finns alltså inte längre några garantier för dess effekt och säkerhet. Därför är det bäst att skaffa en ny förpackning när läkemedlet blivit för gammalt.

Hur får man bort beroende av nässpray?

Gör så här för att bli av med beroende av avsvällande nässpray

  1. Upphör först i ena näsborren med den nässpray du använder idag.
  2. Använd Renässans Plus i denna näsborre tills du åter kan andas bra genom denna (ca 14 dagar).
  3. Fortsätt under tiden med den spray du använt tidigare i den andra näsborren.

En vanlig nässpray bör inte överanvändas då det kan leda till beroende. Nezefri kan användas precis när du vill, hur ofta du vill eftersom att innehållet är helt naturligt.

Kan man använda gammal nässpray?

Använd inte läkemedel som har passerat utgångsdatum eller som har ändrat smak, lukt, konsistens eller utseende. På förpackningen står hur länge du kan använda läkemedlet. Vissa läkemedel kan bara användas en viss tid efter att förpackningen har öppnats. Då är det bra att skriva öppningsdatum på förpackningen.

Hur länge håller en öppnad nässpray?

Öppnad förpackning ska användas inom 2 månader. Om det då finns innehåll kvar i flaskan kan du lämna tillbaka den till ditt apotek.

Kan man bli beroende av Otrivin?

Beroende av nässpray Slemhinnan irriteras och man blir ännu mer täppt än tidigare. Det som samtidigt sker är att kroppens egna förmåga att dra ihop blodkärlen försämras och när man då slutar med nässprayen får man istället tillbaka nästäppan. Man upplever då att man blir tvungen att fortsätta med nässprayen.

Share this post