Rekommendationer

Nar gar svullnaden ner efter visdomstand?

När går svullnaden ner efter visdomstand?

Att munnen och delar av ansiktet kan svullna upp efter ingreppet är normalt. Svullnaden brukar vara som störst efter 2-3 dagar och du kan få blåmärken. De går bort efter någon vecka.

Var efter tandutdragning?

Efter att ha dragit ut en tand är det viktigt att hålla rent i munnen för att undvika infektioner. Var noggrann och borsta dina tänder två gånger om dagen, men undvik området där tanden fanns. Ofta rekommenderas det att du ska skölja området varsamt med en antibakteriell lösning som finns receptfritt på apoteket.

Om svullnad och gapsvårigheter inte börjar minska efter ca 3-4 dagar. Om du får en svullnad som sprider sig ner till halsen, munbotten eller upp till ögat. Om du får svårigheter att svälja eller dricka. Om värken inte börjar avta efter ca 5 dagar.

Hur får man ner svullnad i ansiktet efter operation?

De första timmarna efter operationen har man en kylmask över ansiktet. Denna hjälper till att förebygga svullnad. När du är redo att åka hem får du bära ett bandage dygnet runt fram till den sjunde dagen efter operationen. Därefter bär man det ytterligare en vecka, men då endast nattetid.

Vad kan du uppleva vid tandutdragning?

Vid tandutdragning kan du uppleva olika biverkningar som: 1 Smärta. 2 Efterblödning. 3 Inflammation.

Vad är hål i tandraden?

När en tand blivit utdragen, efterlämnar den ett hål. En del väljer att leva med ett hål i tandraden, med de flesta använder en ersättningsmöjlighet för den saknade tanden. Det kan vara en brygga, ett implantat eller en delprotes.

Hur ska du hålla rent efter en tandutdragning?

Efter att tanden är utdragen är det viktigt att hålla rent för att förebygga infektioner i området. Under tiden blodet levrar sig kommer du att få bita ihop på en steril gasväv, Du kan uppleva lite besvär efter en tandutdragning men det är oftast ingenting att oroa sig för.

Share this post