Blogga

Har du smarta pa hoger sida av brostkorgen?

Har du smärta på höger sida av bröstkorgen?

Smärta på höger sida av bröstkorgen är normalt ett tecken på gallblåsan frågor och leverinflammation. Andra orsaker kan dras revben muskler, lungemboli (en eller flera artärer i lungorna blockeras) eller lunginflammation.

Varför får du ont i bröstet?

Ont i bröstet beror ofta på att musklerna i bröstkorgen är överansträngda. Psykisk spänning kan också göra att du känner obehag i bröstet. Ibland kan bröstsmärtor bero på något allvarligt som kärlkramp eller hjärtinfarkt. Ring därför 112 om du får en stark smärta i bröstet som inte snabbt går över.

Varför är smärta på höger sida ett problem?

Smärta på höger sida kan uppstå av olika anledningar. Det kan vara kopplat till problem med njurarna, blindtarmen eller bukspottkörteln, men även vara resultatet av benproblem, främst i revben och höfter. Det första du bör göra är att besöka en läkare för en undersökning. Smärta på höger sida är ett problem du bör kolla upp snabbt,

Har du spänningstillstånd i bröstkorgens muskler?

Flera olika typer av spänningstillstånd i bröstkorgens muskler kan också ge bröstsmärtor. Muskelspänningar är vanliga i samband med psykisk spänning, oro, ångestoch nedstämdhet. Det kan göra att du får hjärtklappning, tryck över bröstet och andnöd.

Vad är andfåddhet i bröstet?

Andfåddhet som kommer i samband med ansträngning. En känsla av att det är trångt i bröstet. Smärta i bröstet som ibland strålar ut i en arm, mot halsen, ryggen eller underkäken. Flera olika symtom. Kärlkramp kan ge flera olika symtom. Det är vanligt att ha ont bakom bröstbenet där hjärtat sitter.

Kan smärta på höger sida bero på gallblåsan?

Smärta på höger sida kan bero på problem med gallblåsan, såsom gallsten. En patient med gallsten har vanligtvis en något gulfärgad hud, feber och smärta i den övre högra sidan eller mitt på buken. 4.

Share this post