Frågor

Vad ska man tanka pa efter man tatuerat sig?

Vad ska man tänka på efter man tatuerat sig?

  1. Rengör din tatuering 3-4 gånger per dag med varmt vatten och mild tvål.
  2. Efter rengöring, låt tatueringen lufttorka.
  3. Smörja med rekommenderad salva, inga tjocka lager.
  4. Fortsätt i 1-2 veckor, beroende på hur bra din tatuering läker.

Tvätta din tatuering 1-2 gånger dagligen och smörj den med ett tunt lager antiseptisk salva 2-3 gånger om dagen, så att den blir fuktig men inte “kladdig”. Undvik att bada, basta eller sola under läkningsprocessen. Klia eller pilla inte bort sårskorporna, de faller av utav sig själva under läkningsprocessen.

När kan man duscha efter en tatuering?

Ja, du kan duscha, men inte bada Du bör undvika att bada i bassäng eller badkar ett par veckor efter tatueringen. Byt ut din lyxiga parfymtvål mot en snäll luktfri tvål. Tatueringsproffsen på Living Canvas rekommenderar till exempel Dove. När du duschar kan bläckflagor lossna från tatueringen.

När vet man att tatueringen är läkt?

Klistret kan sitta kvar några dagar runt tatueringen men det försvinner. Efter 7 dagar kommer tatueringen vara så pass läkt att det räcker att tvätta och smörja in den morgon och kväll. Använd de eftervårdsprodukter som din tatuerare rekommenderar.

Vad ska man smörja in tatueringen med?

Vi rekommenderar Lactacyd tvål (finns på apoteket). Badda torrt med ren handduk som endast används till din tatuering. Låt lufttorka några minuter och applicera försiktigt ett tunt lager Bepanthen salva över din tatuering. Tatueringen skall vara helt täckt av salva.

Kan man dricka alkohol när man ska tatuera sig?

Drick inte heller alkohol dagen innan du ska tatuera dig då alkohol tunnar ut blodet och påverkar läkningen. Använd inte bedövningssalva. Du får inte använda Emla eller annan bedövningssalva vid tatueringstillfället då det påverkar huden och gör den svårjobbad, och i värsta fall påverkar det även slutresultatet.

Kan man använda Bepanthen på tatuering?

En tunn, mer elastisk skorpa bildas och bidrar till en snabbare läkning. – Smörj det tatuerade området med salva, Bepanthen, Helosan eller Jukonsalva. Salvan ska påföras i ett tunnt lager.

Hur länge skall man smörja in tatueringen?

Nu räcker det att bara smörja din tatuering 3-4 ggr/dag till skorporna börjat försvinna. Därefter smörjer du 1-2 ggr/dag i ca 2 veckor. Det tar i regel 7-10 dagar innan din tatuering läker, du känner själv när du inte behöver smörja längre. Nygjorda tatueringar bör inte utsättas för direkt sol på en månad.

Vad händer om man inte smörjer in en tatuering?

Dock ska man inte smörja för mycket åt gången, utan då är det bättre att man smörjer lite mindre men lite oftare. Efter några dagar kommer en skorpa bildas, det är helt normalt och tar några dagar innan den flagnat bort.

Hur länge ska man smörja tatueringen med Bepanthen?

Därefter kan du sluta med plasten och bara smörja. Nu räcker det att bara smörja din tatuering 3-4 ggr/dag till skorporna börjat försvinna. Därefter smörjer du 1-2 ggr/dag i ca 2 veckor. Det tar i regel 7-10 dagar innan din tatuering läker, du känner själv när du inte behöver smörja längre.

Kan man tatuera sig när man är bakis?

Att komma till sitt tatueringstillfälle sliten och/eller bakfull är en dålig idé och kan leda till att man får boka om sin tid. Dels kommer det att göra mycket ondare, det kommer att blöda mer, vilket i sin tur gör det svårare för pigmentet att fästa i huden.

Share this post