Populära

Varfor kanner jag mig inte tillracklig?

Varför känner jag mig inte tillräcklig?

Det är lätt hänt att gå och älta något i flera dagar, veckor eller till och med år. Om du aldrig kan släppa det som har hänt så kommer det vara svårt att blicka framåt och göra saker på ett bättre sätt. Så försök att intala dig själv att det som är gjort är gjort och att du inte kan göra något för att ändra på det.

Är jag tillräcklig?

Inom oss bråkar ofta en röst som talar om att vi inte duger. Jag tror det handlar om hur vi ser på värde. Om naturen ser själva varandet som tillräckligt, nöjer sig inte människan med annat än nytta som måttstock, och då nytta enligt ett ideal; att jag presterar på ett visst sätt och aldrig göra fel.

Varför känner jag att jag inte duger?

Svag självkänsla kan bero på olika saker Självkänslan kan påverkas om du ofta har fått höra att du inte duger eller att du är jobbig. Eller om du bara har fått uppskattning när du har lyckats bra med något, och inte annars. Du kanske bara tror att du duger när du har gjort något bra.

Hur känna att man duger?

Här är några exempel på hur du kan känna igen stark självkänsla: Du påverkas inte så mycket av vad andra säger eller tänker. Du känner dig okej även om allt inte blir bra eller som du hade tänkt dig. Du kan göra bort dig ibland och skratta åt det.

Hur gör man för att känna att man duger?

Prioritera sådant som är viktigt för dig på riktigt här och nu. Se sammanhanget. Vi lever i ett samhälle med snäva utseendenormer, individualism, ålderism och orimliga krav på effektivitet och kontroll. Kan vi se att vi ingår i och påverkas av de här strukturerna blir det lättare att känna att vi visst duger.

Du kan också pröva att vända dig till ungdomsmottagningen där det också finns människor som är vana vid att möta unga människor med problem. Kanske finns det någon vuxen på din skola som du kan känna lite förtroende för och som du kan prata med. Det kan ju handla om en lärare, skolkuratorn eller skolsköterskan.

Share this post