Ny

Vilken spik till tavlor?

Vilken spik till tavlor?

Ska dina tavlor däremot hänga på en trävägg kan du använda vanlig spik eller träskruv. Och för en lättare tavla går X-krok också bra.

I vilken höjd ska man hänga tavlor?

Se till att hänga tavlorna i rätt höjd Många gör misstaget att hänga upp tavlor i fel höjd och då oftast för högt upp. En tumregel är att tavlornas mittpunkt är ungefär på en höjd av 140-145 centimeter från golvet, då detta motsvarar en genomsnittlig ögonhöjd.

Hur mycket håller en Betongkrok för?

* Betongkroken med storleken 16-29 mm rekommenderas för ca 1-3 kg. * Betongkroken med storleken 20-39 mm rekommenderas för ca 3-5 kg. För större vikter än angivet ovan rekommenderas en vanlig skruv med plugg, vilket innebär att du behöver en borrmaskin med rätt storlek på borr.

Hur högt ska man ha tv på väggen?

Det finns såklart inga standardsvar för hur högt en TV ska sitta, samtidigt som det råder lite delade meningar. De flesta brukar däremot kunna enas om att TV-apparatens nedre kant ska sitta mellan 90–110 cm ovanför golvet. Något som är viktigt att ha i åtanke är däremot soffans sitthöjd.

Hur mycket håller en XB krok?

Häng upp tavlor med x-krok En X-krok håller för upp till ungefär 5 kilos belastning.

Hur hänga tavlor gipsvägg?

Häng upp tavlor med skruv och plugg Har du lite tyngre tavlor du vill hänga på en gipsvägg rekommenderar vi att du använder skruv och plugg eller metallexpander. Du kommer behöva borra och hålen blir större än vid när du använder x-kroken, men tavlan kommer att sitta ordentligt och riskerar inte falla ner.

Kan man spika i gipsvägg?

Om du håller dig innanför angivna viktgränser och skruvar eller spikar på rätt sätt, kan du lita på att takkronan eller släktporträttet sitter där det ska. När du ska hänga eller fästa föremål som väger mer än 10 kilo per fästpunkt bör du alltid använda träskruv och plugg.

Vilken spik till gipsvägg?

Det unika, patenterade, systemet Nail It Indoor ersätter skruv med spik och ger det mest effektiva och ergonomiska montaget av gipsskivor i innerväggar. Systemet är resultatet av ett samarbete med Knauf Danogips och Norgips.

Share this post