Blogga

Kan man anvanda samma rakhyvel till hela kroppen?

Kan man använda samma rakhyvel till hela kroppen?

Att använda samma rakhyvel kan vara destruktivt för er båda. Du kan dock raka dig över hela kroppen med samma rakhyvel, bara du ser till att huden är ren och fuktig innan du rakar. Vår kropp är nämligen van vid sina egna bakterier och därför bekämpar den de irriterande röda prickarna.

Vad händer om man delar rakhyvel?

När man rakar sig öppnar man nämligen upp huden vilket gör att bakterier kan leta sig in. Om du använder någon annans rakhyvel är det även främmande bakterier du har att göra med, vilket ökar risken för infektion.

Vad kan man använda istället för raklödder?

Använder du olivolja får du väldigt bra friktion mellan huden och rakhyveln och kommer inte att skära dig. Dessutom är olivolja väldigt bra för huden eftersom att den återfuktar och kaplsar in fukten vilket får dig att känna dig återfuktad under en väldigt lång tid.

Hur många gånger kan man använda en rakhyvel?

Enligt dermatologen Whitney Bowel så borde du byta hyvel så ofta som vid var femte till var sjunde rakning. Detta eftersom bakterietillväxten på rakbladet börjar efter bara några användningar.

Hur många gånger kan man använda en Engångsrakhyvel?

Kan man raka ansiktet med rakhyvel?

Blöt hela ansiktet för att mjuka upp hårstråna. Använda en rakkräm eller gelé för att minimera irritation. Raka dig medhårs och avsluta med att skölja av ansiktet och återfukta med ansiktskräm. Desinficera rakhyveln med sprit efter varje användning, för att undvika inflammationsrisk.

Hur gör jag för att få bort allt hår i underlivet?

A och O är bra grejer: en supervass rakhyvel och en rakkräm som lirar med din hudtyp. Sen ska du raka medhårs och inte mot hur håren växer. Var dunderförsiktig – små rispor och skärsår vill du undvika. Tänk också på att huden ska vara fuktig och du inte ska trycka hyveln för hårt mot huden.

När ska man byta rakblad Gillette?

Du känner när rakhyveln börjar dra i skäggstråna. Du kan även använda Gillette Fusion ProGlide Powers lubrastripremsa (smörjande remsa) som riktlinje när det är dags att byta rakblad. De att blekna till vitt när rakningsförhållandena inte längre är optimala.

Hur ofta byta rakblad Estrid?

Estrid har däremot 5 blad, en vegansk fuktremsa och ett stålhandtag som håller länge. Hur ofta borde jag byta rakblad? Vi rekommenderar att du byter rakblad ungefär var 5-7e gång du rakar dig, men det beror även på hur stora områden du rakar. Men vassa blad är alltid att föredra om du vill känna dig superlen.

Hur använder man Estrid?

Om du vill att din rakning ska hålla så länge som möjligt så är nyckeln att raka så nära huden som möjligt. Använd varmt vatten, exfoliera och raka noggrant. Sen gör kroppshåret lite som det vill, och lite stubb har aldrig skadat någon.

Share this post