Blogga

Hur gor man rent Le Creuset?

Hur gör man rent Le Creuset?

Låt produkten svalna ett par minuter innan du diskar den. Häll aldrig kallt vatten på en varm produkt. Använd ALDRIG stålull, hårda skurborstar, skurpulver o.l. för rengöring av produkten. Produkten diskas med varmt vatten med eller utan diskmedel och en mjuk svamp eller en vanlig diskborste.

Hur rengöra Emaljgryta?

Rengöring:

  1. En uppvärmd gryta ska aldrig sköljas eller sänkas ner i kallt vatten eftersom det kan skada emaljen.
  2. Låt alltid grytan svalna innan den rengörs.
  3. Rengör med hett vatten och ett milt rengöringsmedel.
  4. Matrester kan lösas upp genom att grytan fylls med hett vatten och får stå i 15-20 minuter.

Diska med varmt vatten och diskmedel, skölj och torka av noga eller diska i diskmaskin. Vid envisa matrester som sitter fast rekommenderar vi att produkten får stå i blöt med varmt vatten i 10-15 minuter och därefter diskas. Fyll inte varma grytor/pannor med kallt vatten – låt alltid grytan/pannan svalna först!

Medan de flesta emaljerade köksredskap i gjutjärn är tekniskt diskmaskinssäkra, är det bäst om du vill att det ska hålla så länge som möjligt. Här är det enklaste sättet att rengöra Le Creuset köksredskap, samt ett felsäkert trick för att skrubba bort inbrända fläckar.

Vilken storlek på Le Creuset?

En vanlig storlek på gryta är runt 4 liter, vilket är funkar fint både för köttfärssås och höstgryta. Är ni en stor familj som dessutom vill ha matlåda? Då kan det vara bra att gå upp till 6 liter, medan om du främst lagar till dig och en till kan en mindre gryta runt 2 liter räcka långt.

Kan man ha en emaljerad Gjutjärnsgryta i ugnen?

Många bra gjutjärnsgrytor är snyggt designade med en emaljerad yta och kan placeras i ugnen en bra bit över 200 grader. Det gör det möjligt att använda ugnen för att tillaga rätter på lång tid med hjälp av gjutjärnsgrytan och pulled pork och stek är båda typiska exempel på detta.

Hur gör man rent en Gjutjärnsgryta?

Rengöra rostig gjutjärnsgryta och rostig gjutjärnspanna Ta lite diskmedel, häll på varmt vatten och börja diska med en tålig borste. Samtidigt värmer du upp ugnen till 160 grader. När diskningen är klar torkar du noggrant med papper eller handduk.

Vilket land kommer grundarna av Le Creuset ifrån?

1925 grundades Le Creuset av passionerade människor i en liten by i Frankrike. Det är fortfarande samma lilla by, Fresnoy-Le-Grand, en och en halv timmes bilfärd från Paris, som är platsen för fabriken och produktionen av gjutjärnsgrytorna och -pannorna, även om fabriken självklart har vuxit en hel del sedan starten.

Share this post