Blogga

Vad kostar det att kora bil till Spanien?

Vad kostar det att köra bil till Spanien?

Det är ca 300 mil till Spanien från södra Sverige, och det brukar ta ca 2-3 dygn att köra inklusive några småpauser längs vägen. Bensin och tullavgifter brukar landa på ca 7.000kr ToR. Sen tillkommer hotellnätter och färja eller broavgift.

Vad kostar vägtullar till Spanien?

Diesel kostar ca 1,3 Euro, varierar lite mellan länderna. Vägtullar i Frankrike och Spanien ca 150 Euro. Om du åker via Barcelona kostar det betydligt mer liksom om du kör via Madrid till Fuengirola.

Måste man ha Coronapass i Spanien?

Samtliga resenärer som kommer till Spanien måste kunna visa upp ett giltigt digitalt vaccinationspass. Har man inte ett giltigt EU vaccinationspass måste en hälsodeklaration tidigast 48h innan ankomst till Spanien fyllas i.

Kan man bila ner till Spanien?

Hur man enklast tar sig ner till Spanien med bil Enklaste vägen ner blir sedan Hamburg-Bremen-Luxembourg om man vill undvika den tunga lastbilstrafik som kör över Frankfurt. Om man vill spara på reskassan kan man försöka köra så länge som möjligt i Tyskland och sedan köra ner till Lyon och därifrån vidare in i Spanien.

Vad kostar vägtullar i Spanien?

AP står för ”Autopista de Peaje”, det vill säga betalmotorväg. A7 är en icke avgiftsbelagd motorväg medan AP7 är betalmotorvägen. Den senare kostar mellan cirka 1,50 och 8,50 euro, beroende på säsong och sträcka. Det är fyra avgiftsbelagda sträckor.

Kan man resa till Spanien med bil?

Spanien har just nu gränskontroller och skärpta regler för inresa med anledning av det pågående Coronautbrottet. Begränsningarna medger möjligheten att ta sig hem, vilket innebär att man får köra genom Spanien för att ta sig hem till Sverige, detsamma gäller Frankrike och Tyskland.

Vad kostar det att bila till Torrevieja?

Enligt rekommenderad körväg tar det drygt 39 timmar och kostnaden för bensin (Diesel) och vägtullar är 426,86 euro.

Vilka vägar är betalvägar i Spanien?

I Spanien finns två typer av motorvägar; autopista och autovía. Autopista är avgiftsbelagda motorvägar medan autovía avgiftsfria. Autopista håller en standard som kan jämställas med svenska motorvägar medan autovía har en sämre standard vad gäller säkerhet.

Share this post