Rekommendationer

Vad ar en notis?

Vad är en notis?

Notisen är en informerande text som på ett mycket kortfattat sätt beskriver och sammanfattar en nyhet som har hänt. Notiser kan man läsa i både papperstidningar och nättidningar. Notisen har till uppgift att på ett objektivt och sakligt sätt förmedla information om händelser som har inträffat till allmänheten.

Vad är notis brickor?

Appsymbol-bricka: Det är den lilla röda pluppen med en siffra i som kommer upp på en mapp eller app-ikon på hemskärmen. Jättebra att stänga av om du t. ex. har många olästa mail.

Vad är skillnaden mellan en artikel och en notis?

En notis är ungefär samma sak som en nyhetsartikel fast mycket kortare. Här finns inte någon ingress, utan innehåller direkt all fakta som läsaren behöver för att förstå sammanhanget. En notis ska vara kort, informativ, effektiv och direkt.

Hur gör man så det står notis?

Alternativ 1: I appen Inställningar

  1. Öppna appen Inställningar på telefonen.
  2. Tryck på Aviseringar. Appinställningar.
  3. Under Senaste visas de appar som du fick aviseringar från senast. Om du trycker på Alla appar på rullgardinsmenyn visas fler appar.
  4. Tryck på appen.
  5. Aktivera eller inaktivera aviseringar från appen.

Vad är notiser på iphone?

Notiscenter visar din notishistorik och gör det möjligt att rulla bakåt och se det du har missat. Du kan alltid se varningar från Notiscenter på två sätt: Svep uppåt från mitten av skärmen på låsskärmen. Svep nedåt från mitten av skärmens överkant på valfri skärm.

Vad betyder brickor i iPhone?

På en mapp anger en bricka med en siffra det totala antalet meddelanden för alla appar i mappen. Notiser kan också visas på låsskärmen. Svara på en notis när iPhone är låst.

Hur gömmer man notiser?

Jag vill inte att obehöriga ska kunna se vem meddelandena kommer ifrån. Hej Karin! Du ändrar detta under Inställningar –> Notiser –> Meddelanden och stänger sedan av ”Visa förhandsvisningar”.

Share this post