Rekommendationer

Kan magnesiumcitrat anvandas vid forstoppning?

Kan magnesiumcitrat användas vid förstoppning?

Ett alternativ är magnesiumcitrat som också är effektivt vid förstoppning (men inte riktigt lika bra som -hydroxid) men som istället absorberas bättre av kroppen och ofta även används vid muskelkramper, spring i benen, sömnbesvär, stress mm. OxyTarm.

Vad kan du göra när du har förstoppning?

När du har förstoppning har du svårt att bajsa och det kan också göra ont. Ofta räcker det att dricka mer vätska och att äta mer fiberrik mat. Det finns även receptfria läkemedel som du kan använda. De allra flesta blir förstoppade då och då oavsett ålder, men barn och äldre personer har lättare att få förstoppning.

Hur påverkar mage och förstoppning tarmen?

Trög mage och förstoppning beror till stor del på vad man äter och hur man lever. Fiberfattig och fet mat tar längre tid för tarmarna att bryta sönder medan fiberrik mat passerar fortare. Motion och rikligt med vätska underlättar för tarmen. Varma drycker, så som kaffe och te kan stimulera tarmen.

Vilken form av magnesium fungerar bäst mot förstoppning?

Det finns olika former av magnesium som är olika effektiva på att lindra just förstoppning. Magnesiumhydroxid som ingår i Oxytarm är den form som brukar fungera bäst mot förstoppning. Det drar till sig mest vätska in i tarmen, vilket kan hjälpa till att göra innehållet mindre hårt och därför enklare att eliminera.

Vad är magnesiumtaurat för?

Magnesiumtaurat är känd för att sin förmåga att förbättra hjärtarrytmier, sänka puls och blodtryck och därmed skydda mot hjärtattack. Den är lättabsorberad, verkar inte vara laxerande alls utan bygger mer upp cellmembranen utifrån. Magnesiumtaurat ska även öka beslutsförmågan och minska effekten av koffeinabstinens.

Vad är magnesiumtaurat för hjärtat?

Magnesiumtaurat är magnesium + taurin och anses vara det bästa valet av magnesiumtillskott (tillsammans med omega 3) för personer med kardiovaskulära problem. Detta på grund av att det är känt att förhindra arytmier och skydda hjärtat mot skador som orsakas av hjärtattacker.

Share this post