Blogga

Kan man anvanda linser efter Laseroperation?

Kan man använda linser efter Laseroperation?

SBU framhåller att det är viktigt att den som överväger en operation känner till riskerna och vet om att det inte är ovanligt att man måste fortsätta med linser eller glasögon även efter ingreppet. Behandlingsresultatet beror till stor del på graden av synfel före operationen.

Vad kan man använda istället för glasögon?

Både kontaktlinser och ögonlaser är fullvärdiga alternativ till glasögon, förutsatt att du har stabil syn och inte har väldigt torra ögon. Vad du väljer beror på dina synbehov vid de aktiviteter du håller på med och hur ekonomisk hållbart det är för dig att ha linser som alternativ till ögonlaser.

Kan man göra ögonlaser flera gånger?

Ja, det är möjligt att göra ögonlaser flera gånger. Inför alla synkorrigerande operationer säkerställs att det är möjligt att göra ytterligare behandling om det skulle krävas senare.

Vad är bäst linser eller glasögon?

Kontaktlinser följer med ögats rörelser så du kan använda hela synfältet, vilket betyder att du kan upptäcka saker i ögonvrån utan att glasögonbågarna är i vägen och du slipper glasögon som immar igen eller blir nedstänkta. Oavsett vädret ser du bra vart du än går.

Kan man behandla efterstarr flera gånger?

Upp till en tiondel av alla som opereras behöver behandling för efterstarr någon gång under en femårsperiod efter operationen. Dessbättre är behandlingen enkel och över tre fjärdedelar blir nöjda med resultatet visar en avhandling från Sahlgrenska akademin.

Hur stort synfel för glasögon?

En lätt till måttlig närsynthet kan då vara till viss glädje eftersom man fortfarande ser bra på nära håll utan glasögon (men ser lika dåligt på långt håll). Närsynthet som kräver starkare glas än minus 6–7 dioptrier brukar benämnas kraftig närsynthet (grav myopi). Så pass kraftiga glas medför en bildförminskning.

Share this post