Rekommendationer

Varfor har jag hogt blodsocker pa morgonen?

Varför har jag högt blodsocker på morgonen?

Att blodsockervärdet stiger fastän man inte äter kan bero på att levern utsöndrar socker till blodet. Detta är en naturlig reaktion för att ge kroppen näring då man inte äter (vi behöver ju socker för att kunna fungera). Dock är denna sockerproduktion från levern förstärkt om man har nedsatt insulinkänslighet.

Varför blir det för lågt blodsocker?

Vid för lågt blodsocker blir det bränslebrist i kroppens olika organ. Effekten blir att du känner dig knäsvag och darrig, ofta upplever du även en frusenhet. Eftersom hjärnan är helt beroende av socker som bränsle får du symtom som påverkar medvetandet och psyket. Du kan bli yr, aggressiv eller förvirrad och omtöcknad.

Vad är normalt blodsocker under dagen?

Under dagen kommer ett normalt blodsocker att variera mellan 3 och 7 mmol / L. Beroende på vad du äter kan det komma upp till 10 mmol / L. Normalt blodsocker stiger och sjunker under dagen beroende på den mat och dryck som du intar. Normalt blodsocker regleras till normalvärdet med insulin som produceras i bukspottkörteln.

Vad är symtom på för högt blodsocker?

Symtom på för högt blodsocker är: 1 trötthet 2 illamående 3 muntorrhet 4 frekvent urinering 5 törst 6 klåda

Vad är ett högt blodsocker?

Högt blodsocker innebär att blodsockret stiger över det rekommenderade värdet i kroppen. Det kan bero på att du ätit för mycket, har låg fysisk aktivitet eller ett ökat behov av insulin på grund av stress, feber eller andra sjukdomar. Det kan också bero på nedsatt känslighet för insulin i kroppens vävnader och organ.

Vad är symtom på för lågt blodsocker?

Symtom på för lågt blodsocker är: 1 svettning 2 darrningar / skakningar 3 hunger 4 nedstämdhet 5 blek färg 6 svimningskänsla

Vad är normala blodsockernivåer för friska individer?

För de flesta friska individer är normala blodsockernivåer följande: Mellan 4,0 till 5,4 mmol/l (72 till 99 mg/dl) vid fastande. Upp till 7,8 mmol/l (140 mg/dl) 2 timmar efter att ha ätit.

Vad är ett högt blodsocker för kroppen?

Det är per definition ett onormalt högt blodsocker för kroppen. Gränserna vid blodsocker taget som stick i fingret är över 6,0 fastande eller över 8,7 efter måltid.

Share this post