Populära

Vad ar Mic-Key?

Vad är Mic-Key?

Mic-Key är en liten gastrostomiport som är tillverkad i transparent vävnadsvänlig silikon. Det finns en uppblåsbar ballong i den ena änden och en yttre platta i den andra. Denna port gör det möjligt att tillföra kroppen den näring, läkemedel och vätskemängd som är nödvändig.

Hur ofta ska Mic Key bytas?

Det är viktigt att hålla stomikanalen öppen om Mic-Key går sönder och åker ut, (ballongen spricker normalt efter ca 2-3 månader). Ta genast en ny Mic-Key. Om det inte finns, tvätta av det trasiga Mic-Key, sätt tillbaka den och fäst den med en tejp.

Hur ofta Kuffa om PEG?

PEG-ballong kuffas om med sterilt vatten 1 gång per vecka eller enligt individuell ordination.

Vad är knapp på magen?

En knapp kan ersätta en PEG-kateter eller en gastrostomikateter. Den kan alltså bara sättas i en redan befintlig kanal. Knappen är en liten, relativt osynlig gastrostomiport. Knappen har oftast en ballong som fylls med vatten eller en så kallad muff som håller den på plats.

Hur ofta byta Mic-Key?

Hur ofta ska man byta PEG?

Skötsel. PEG-katetern kan vid noggrann skötsel sitta kvar i många år. Katetern byts bara om den av någon anledning inte fungerar eller har gått sönder. Var noga med att plattan mot bukväggen sitter så att katetern inte kan glida ut och in för mycket, eftersom det innebär risk för läckage.

What is a MIC-key button for a child?

A Mic-Key button is a low-profile tube that allows children to receive nutrition, fluids, and medicine directly into the stomach. Does my child need a gastrostomy button?

How do you get under the buttons on the keyboard?

You can use a cotton swab (some use saline if skin is sensitive) to get under button. GT buttons need to be gently rotated a few times a day (a quarter turn).

Can I use Petpet petroleum products with MIC-key buttons?

Petroleum products are actually contraindicated for use with Mic-Key buttons as it can break down the silicone in the product (just like using Vaseline with a condom can lead to pregnancy!).

Share this post