Rekommendationer

Hur kan du behandla hemorrojder?

Hur kan du behandla hemorrojder?

Behandling av hemorrojder. Hemorrojder försvinner oftast av sig själv men om du lider av besvären kan du behandla med receptfria läkemedel i form av stolpiller och salva som brukar göra dig symtomfri på några veckor. Om det känns obehagligt och gör ont att gå på toaletten kan Xylocain som bedövar hjälpa till vid toalettbesök.

Vad är tecken på att du fått hemorrojder?

Det är tecken på att du fått hemorrojder. Behandling av åkomman sköter du i de flesta fall enkelt hemma med hjälp av smärtlindrande salva. Längst ner i ändtarmen finns små hudtäckta kuddar med stora blodkärl.

Kan hemorrojder uppstå efter toalettbesök?

Hemorrojderna visar sig ofta genom att det kommer lite blod på toalettpapperet när man torkar sig efter toalettbesök. I vissa fall kan även kraftigare blödning uppstå. Andra symtom på hemorrojder kan vara smärta, sveda, analklåda och slem i avföringen.

Vad handlar det om att hantera stress?

Hantera stress Stresshantering handlar om att lära sig känna av och minska stressen i vardagen. Att känna igen stressymtomen och veta vad man ska göra är viktigt för att effektivt kunna hantera stress.

Vad är polyper i tjocktarm?

Vad är polyper? Polyper i tjocktarm. Polyper är utväxter på slemhinnan i tjocktarmen (kolon) och ändtarmen (rektum). De är ofta godartade men kan ibland utvecklas till cancertumörer (kolorektal cancer). Polyper är relativt sällsynta före 50 års ålder, men ökar till 50 % hos personer över 70 år i länder med hög förekomst.

Hur avlägsnas hemorrojderna i ändtarmsöppningen?

Operationen innebär att man avlägsnar hemorrojderna i ändtarmsöppningen och detta kan utföras på två sätt. Antingen skärs eller ”bränns ” hemorrojderna bort, eller så opereras de bort med hjälp av ett instrument som införes några centimeter förbi ändtarmsöppningen.

Share this post