Ny

Vilket land kommer zumba ifran?

Vilket land kommer zumba ifrån?

Zumba skapades i Colombia utav ”Beto” Perez och är en kombination av dans och fitness. Grundrytmerna som används är: Salsa, Cumbia, Merengue och Reggaeton men även andra rytmer kan vävas in i passet. Samtidigt som man får en fantastisk workout för hela kroppen så lär man sig enkla danssteg!

När kom zumba till Sverige?

Hit till Sverige kom zumban på allvar förra året, men det är först under det senaste halvåret som intresset vaknat bland svenskarna. Nu går det att träna zumba hos alla stora gymkedjor och dansinstitutioner.

Hur blir man zumba instruktör?

Zumba är ju ett varumärke så för att kunna bli Zumbainstruktör måste du gå en utbildning som ordnas av Zumba så att du får en specifik licens. Det första steget är att gå en grundkurs på 1-2 dagar där du får lära dig grundsteg och hur du lägger upp ett pass för att lära ut Zumba på bästa sätt.

Är zumba svårt?

När du börjar dansa zumba kommer du snabbt inse att du måste göra övningar som inte ofta hittas i andra aktiviteter. Du lär dig även en kombination av rörelser från samba, salsa, merengue och mambo. Denna kombination innebär att du arbetar med olika muskelgrupper på samma gång.

Vad är bra med Zumba?

Zumba ökar kalori- och fettförbränningen och förbättrar kondition, rörlighet, smidighet och koordination. Passar? Alla, både äldre och yngre som tycker om att röra på sig till musik.

Vem startade Zumba?

Zumba skapades av en slump av Albert ”Beto” Perez i mitten av 1990-talet när han bodde i Colombia. Beto var egentligen danslärare men instruerade även aerobicspass.

https://www.youtube.com/watch?v=yN3GgCUmmXw

Hur bra är zumba?

ZUMBA® bjuder på mycket glädje och precis alla är välkomna. Det är bevisat att dans ger fantastisk träning för hela kroppen och även har positiva effekter på hjärnan. Du mår helt enkelt bra av att dansa. På en ZUMBA®-klass förbrukar du massvis med energi och förbättrar din kondition, utan att du märker det.

Vem startade zumba?

Är Zumba en sport?

Zumba är dansbaserad gruppträning till huvudsakligen latinamerikansk musik och världsmusik, med inslag av latinsk pop och internationella radiohitlåtar. Träningsformen som involverar dans och aerobiska övningar är populär, med cirka 14 miljoner utövare i över 150 länder.

Vad har man för skor på Zumba?

De optimala skorna är skor som har en cirkel undertill nära stortån som är anpassade för just dans, se bild nedan. Vad jag rekommenderar: De skor jag varmt rekommenderar är Reeboks skor utformade för dans eller Zumba Fitness® egna skor. Jag använder mig av båda märkena.

Hur blir man instruktör?

För att jobba som Personlig Tränare (PT) måste du genomgå en lite längre utbildning som är uppdelad i olika steg. Efter att du har fullföljt utbildning och klarat proven blir du licensierad Personlig Tränare. Vissa utbildningar kräver även att du har viss praktisk erfarenhet för att du ska bli licensierad.

Share this post