Populära

Vad gor man pa andra besoket hos barnmorskan?

Vad gör man på andra besöket hos barnmorskan?

Vid det andra besöket följer vi upp det ni tidigare pratat om och du/ni får mer information. Du lämnar även urinprov och blodprov för att se till att allt är bra. Vanligtvis blir det mellan åtta och tio besök hos barnmorskan. Antalet besök styrs främst av basprogrammet samt efter individuella behov.

Vad testar man vid graviditet?

Fosterdiagnostik. Fosterdiagnostik är olika tester och undersökningar som ger information om fostret inne i livmodern. Med ultraljud, KUB, NIPT, fostervattenprov och moderkaksprov kan du få veta om fostret har vissa avvikelser eller sjukdomar.

När har man Inskrivningssamtal?

Så snart du fått veta att du är gravid kan du kontakta en barnmorskemottagning för att boka ett inskrivningssamtal. Inskrivning för gravida på barnmorskemottagningen sker oftast i graviditetsvecka åtta till tolv men ibland tidigare, och vid inskrivningssamtalet är det bra om din partner är med.

Hur täta besök hos BM?

Exakt hur många besök det blir och hur de fördelas bestämmer du och din barnmorska tillsammans, utifrån hur du mår och andra eventuella omständigheter som kan påverka din graviditet. Om du är en frisk omföderska så är det lite glesare mellan besöken än om du är förstföderska.

Hur vet man hur länge man har varit gravid med ett graviditetstest?

Så gott som alla tester visar ett säkert svar samma dag som mensen skulle ha kommit. Om du inte vet när mensen ska komma kan du göra ett graviditetstest tre veckor efter ett oskyddat slidsamlag, eller ett försök till befruktning. Det är samma tider som gäller om du går till en mottagning för att göra graviditetstest.

Hur ofta väger man sig hos barnmorskan?

Barnmorskemottagningens rutiner kring vikt och vägning kan variera mellan olika delar av landet, men friska gravida erbjuds ofta en vägning vid inskrivningen (i regel någon gång mellan graviditetsvecka 5 och 12) och minst ytterligare två vägningar senare i graviditeten.

Hur ofta besöker man barnmorska under graviditet?

Hur täta kontroller som görs under graviditeten varierar något mellan de olika landstingen och också om du är förstföderska eller omföderska. – Förstföderskor träffar barnmorskan var tredje vecka fram till vecka 32-33, sedan varannan vecka, och i slutet varje vecka om det behövs, säger Birgitta.

Share this post