Rekommendationer

Nar ska man skolja munnen?

När ska man skölja munnen?

Du sköljer munnen när du är klar Om du sköljer munnen med vatten efter tandborstningen så sköljer du även bort mycket av fluoret som behövs för att skydda dina tänder. Om du absolut vill skölja efteråt så använd munskölj som innehåller fluor i rätt koncentration (0,2% NaF).

När ska man skölja med munskölj?

Att skölja med extra fluorid direkt efter tandborstning är bra, men ännu bättre kariesskydd får du om du fluoridsköljer efter en måltid under dagen.

Är munskölj nödvändigt?

Studier visar på att tandsköljning kan förbättra din munhygien och reducera risken för tandköttsinflammation. Men var försiktigt, ett sköljmedel kan aldrig ersätta vanlig tandborstning. Att använda tandborste och tandtråd två gånger om dagen reducerar mer plack och orenheter än om du enbart använder munvatten.

När på morgonen ska man borsta tänderna?

Det är viktigt att både barn och vuxna borstar tänderna med fluoridtandkräm två gånger om dagen. Helst bör det ske efter frukost och innan läggdags. Som vuxen behöver du också göra rent mellan tänderna med hjälp av tandtråd, tandstickor eller mellanrumsborstar.

Vilken munskölj rekommenderar?

Vår vinnare! Flux munskölj innehåller den rekommenderade mängden fluor, 0,2%, som skyddar emaljen och förebygger karies. Den innehåller varken alkohol eller slipmedel och är därmed mycket skonsam. Dessutom är den snäll mot plånboken och har en fräsch mintsmak som stannar kvar i munnen.

Hur ofta ska man ta fluorskölj?

Hur ofta man ska använda fluorskölj beror på sköljmedlets koncentration. Den som har hög risk för karies, alltså ofta får nya hål i tänderna, rekommenderas ofta att intensivbehandla med fluor. Då brukar man skölja med 0,2 procent fluorskölj varje dag på kvällen efter att man har borstat tänderna.

Varför ska man inte använda Listerine?

Tandläkarförbundet backade Orsaken är att medlet innehåller för lite emaljstärkande fluor. Företaget McNeil som marknadsför Listerine rekommenderar sköljning med Listerine direkt efter tandborstning. Detta motsätter sig Tandläkarförbundet eftersom fluoret i tandkrämen, som ska stärka tänderna, då sköljs bort.

När är det bäst att borsta tänderna?

https://www.youtube.com/watch?v=wpMRzyv3QIs

Share this post