Blogga

Har du en blodpropp i foten?

Har du en blodpropp i foten?

När en blodpropp utvecklas i foten, får foten svälla, pirra, domningar eller bulta, särskilt på fotsulan. Foten kan vara öm vid beröring, särskilt inom området för blodpropp. Vissa personer kan uppleva en pulserande smärta, även efter vila och upplyftande foten.

Hur ser blodet på avföringen ut?

Blodet i eller på avföringen kan se olika ut: Det kan vara ljusrött, se färskt ut och vara utanpå avöringen. Det kan också komma blod på pappret när du torkar dig eller att du ser det i toaletten. Blodet kan vara mörkare och mer blandat i avföringen. Ett avföringsprov kan också visa att du har små mängder blod i bajset som inte syns.

Kan det komma blod i avföringen efter magsjuka?

Ibland kan det komma blod i avföringen efter en lång och intensiv magsjuka eller kraftiga tarminfektioner. Det beror på att slemhinnan i tarmen har blivit skör av infektionen. Mat kan göra bajset mörkare. Bajset kan bli mörkare av vissa matprodukter. Det kan vara rödbetor, blåbär eller blodpudding.

Vad är vanligt med blodpropp i benen?

Blodproppar är vanligast i benen och börjar ofta i ett blodkärl i ena vaden. Det är mycket ovanligt med blodpropp i båda benen samtidigt. En blodpropp som lossnar och fastnar i lungorna kan ge allvarliga symtom.

Hur tränar du blodpropp i lungan?

Träning och aktiviteter. Om du drabbats av blodpropp i lungan kan du när behandling börjat, röra dig igen som vanligt. Sängläge krävs endast om du har vissa uttalade symtom eller cirkulationspåverkan. Om du tränar aktivt bör du prata med din läkare om vilken grad av träning som är lämplig under pågående behandling.

Vad är symptomen på blodpropp?

Symptom på blodpropp. Symtomen i benet är oftast svullnad samt smärta i vaden eller benet i vila eller vid belastning. I vissa fall lossnar delar av proppen och följer med blodströmmen till lungorna, även kallat lungemboli. Därför kan man säga att blodpropp i benet och lungan är två varianter av samma sjukdom.

Vad är en blodpropp i benen?

Blodproppar i benen kan orsaka svullnad och smärta där den uppstått, det kan även uppstå rodnad och området kan kännas varmt. Besvären kan ibland vara mycket lindriga, och därför kan det vara svårt att upptäcka om det är en propp. En blodpropp i benet kan när den lossnar färdas vidare till lungan och där orsaka vad som kallas lungemboli eller

Vad är symtomen på blodpropp i lungan?

De vanligaste symtomen på blodpropp i lungan är andnöd, bröstsmärta, oro och ångest samt hosta. Om proppen snabbt täpper till kärlet i ett ben blir symtomen dramatiska med svullnad, rodnad, ömhet och värme. Långsamt växande proppar kan å andra sidan vara symtomlösa.

Share this post