Rekommendationer

Varfor kanner jag tomhet?

Varför känner jag tomhet?

Tomhetskänsla och osäkerhet på vem du är Det är vanligt att du som har EIPS upplever en stor tomhet inom dig som andra kanske har svårt att förstå. Du kan känna dig ensam och missförstådd. Du kan också känna dig osäker på vem du är och vad du egentligen har för värderingar.

Är tomhet en känsla?

Tomhet, i betydelsen ett mänskligt tillstånd, är en känsla som bland annat kan bestå i tristess, socialt utanförskap och apati. Känslor av tomhet åtföljs ofta av depression, ensamhet, förtvivlan eller andra psykiska eller känslomässiga störningar som självmordstankar.

Hur känns det att vara tom?

Nedstämdhet kan yttra sig på olika sätt för olika personer. En del känner sig ledsna, trötta eller orkeslösa. Andra blir sura, irriterade eller rastlösa. En del gråter och söker tröst, andra vill vara ifred.

Varför kan jag inte gråta?

Man kan i högsta grad känna sig ledsen, arg, frustrerad utan att gråta, utan att det kommer tårar. Vi har alla olika nära till gråt. Vissa får tårar i ögonen eller gråter för ”ingenting”, och vissa har, som du, svårt att gråta. Och detta kan också variera lite över tid.

Vad är Tomhetskänsla?

Hur känner man sig tom?

Man brukar ibland tala om själviakttagandet som ofta kommer när man är ledsen, man är inte riktigt närvarande utan allt känns falskt och man ser sig själv utifrån, nästan alltid negativt. Man blir en betraktare och livet känns inte som det är på riktigt.

Varför känner jag inga känslor längre?

Du behöver tillsammans med en professionell person börja titta på varför det har blivit så här ledsamt och få stöd i hur du ska kunna ta dig ur det här, så att du kan ta dig ut på andra sidan och känna dig glad och nöjd med livet igen. Jag tycker man kan förstå bakgrunden till att du mår dåligt.

Är det normalt att känna sig tom?

Att känna sig nedstämd, håglös eller ledsen är en naturlig del av livet. Ibland förstår man varför man är nedstämd, ibland inte. Nedstämdhet går nästan alltid över av sig själv, men det kan ta tid. Det finns ofta saker du kan göra själv för att må bättre.

Är tom på känslor?

Tunga känslor kan alla ha ibland, men de blandas oftast med positiva känslor emellanåt. Då blir det balans i livet och så lever de flesta. Men om de svåra känslorna blir så tunga så de dominerar och påverkar vardagslivet så att man för det mesta känner sig tom och i underläge så behöver man hjälp att hantera det.

Share this post