Blogga

Maste man fasta kokso i golvet?

Måste man fästa köksö i golvet?

Ska du montera en köksö är det viktigt att du fäster den i golvet. Oftast har den ett överhäng så att man kan sitta runt den. Även om den är tung finns en risk att den tippar om man hänger alltför mycket på den. Palla upp en regel i golvet och förankra köksön i den.

Måste man skruva fast köksö i golvet?

Vi rekommenderar att köksön skruvas fast i golvet (ta noga reda på var el- och vattenrör finns innan du skruvar i golvet). Vi hänvisar till respektive kommuns direktiv för vad som gäller enligt lokala regelverk och SIS svensk standard. Mät ut golvets högsta och lägsta punkt.

Hur smal kan en köksö vara?

TÄNKVÄRT OM KÖKSÖAR Avståndet mellan köksö och övriga skåp bör vara 1100–1300 mm. Vill du sitta vid din köksö rekommenderar vi ett överhäng på ca 300 mm och att bredden per sittplats är ca 600 mm. Kontrollera att det går att dra fram fläktkanal, el och avlopp om du vill ha häll och vatten i ön.

Hur djup ska en köksö vara?

Storleken är avgörande Räkna med en yta på minst 60 cm på ena sidan och 45 cm på den andra för att få plats med både diskho och kokplattor. Dessutom tar de båda upp cirka 60 cm på längden. Om ni vill ha skåp hela vägen runt måste ön vara minst 1 meter djup. Det är också viktigt att köksön har rätt höjd.

Hur bygga en köksö?

Ett smart tips när du ska bygga köksö är att använda dig av köksskåp. En lättbyggd konstruktion går att göra genom att bygga ihop flera köksskåp för att sedan placera dessa mot varandra. Du behöver se till att fästa skåpen ordentligt mot varandra så att de inte kan säras på.

Hur mycket yta runt köksö?

För att få optimal nytta av din köksö behöver du ha tillräckligt med plats i ditt kök. Vi rekommenderar som minimum 110 cm fri yta runt om hela köksön. Det här garanterar att du får tillräckligt med rörelsefrihet för att arbeta i köket.

https://www.youtube.com/watch?v=OpUl3vE_sGM

Share this post