Frågor

Hur skriver man valutvecklat?

Hur skriver man välutvecklat?

Välutvecklat eller välgrundat betyder att man kan belägga med flera exempel och hänvisa till källor.

Hur blir man nyanserad?

Välutvecklat eller välgrundat betyder att man kan belägga med flera exempel och hänvisa till källor. Nyanserat betyder att man kan göra ett urval av exempel som representerar olika synvinklar eller fakta från olika källor och att man kan tolka eller värdera dem.

Hur lång ska en resonerande text vara?

Så om du skriver 2 A4, cirka 1000 ord är det lagom med 100-150 ord i inledningen, 7-800 i avhandlingen och 100-150 i avslutningen. Resonerande framställningar handlar om att diskutera, vrida och vända på ett ämne eller fråga.

Hur man kan resonera en text?

Metod: resonerande och redogörande texter och tal

  1. Resonerande texter beskriver och diskuterar flera sidor av en fråga på ett sakligt sätt.
  2. Ställ frågor, ge svar och ställ nya motfrågor.
  3. Byt perspektiv och jämför.
  4. Beskriv samband, som orsaker och effekter och möjliga åtgärder.

Hur skriver man ett resonerande text?

ex.: • Börja med att presentera en kort bakgrund för att ge ett sammanhang. Ställa en fråga till läsaren av din resonerande text. Börja med ett citat (kanske från filmen, eller någon diskussion). I huvuddelen av texten ska du fördjupa det ämne eller de frågor som du tog upp i inledningen.

Vad är synonymer till resonera?

Synonymer till resonera samtala, diskutera, parlamentera, språkas vid, tala, prata, orda, snacka, dryfta, dividera, utbyta tankar; tänka, utveckla en tankegång

Vad är en resonerande text?

I en resonerande text: beskriver du hur något är. resonerar (diskuterar) du med dig själv. jämför du olika saker med varandra och tar upp för- och nackdelar. har du med egna åsikter, tankar, värderingar och erfarenheter.

Vad är ett motsatsord till resonera?

samtala, diskutera, parlamentera, språkas vid, tala, prata, orda, snacka, dryfta, dividera, utbyta tankar; tänka, utveckla en tankegång. motsatsord. agera. Föreslå en synonym eller ett motsatsord till resonera. | Nytt ord? Ur Synonymordboken.

Hur skriver man en resonerande text?

Hur skriver man en resonerande text? I en resonerande text: beskriver du hur något är. resonerar (diskuterar) du med dig själv. jämför du olika saker med varandra och tar upp för- och nackdelar. har du med egna åsikter, tankar, värderingar och erfarenheter.

Share this post