Ny

Vad ar mentol nasspray?

Vad är mentol nässpray?

1. Vad Otrivin Menthol (utan konserveringsmedel) är och vad det används för. Otrivin Menthol används för kortidsbehandling av nästäppa vid förkylning och akut bihåleinflammation. Otrivin Menthol är en nässpray med avsvällande effekt.

Är nässpray farligt för gravida?

Det är vanligt att bli täppt i näsan under graviditet. Vid besvärande nästäppa kan du använda avsvällande nässprej, till exempel Nezeril eller Nasin. Använd inte avsvällande nässprej mer än tio dagar i rad. Längre tids användning ökar risken för nästäppa när du slutar med sprejen.

Kan man ta nässpray 4 gånger om dagen?

1 sprayning i vardera näsborren vid behov, högst 3 gånger dagligen. Använd inte läkemedlet i någondera näsborren mer än tre gånger per dag. Otrivin Menthol Utan konserveringsmedel 1 mg/ml nässpray kan användas av vuxna och ungdomar som fyllt 12 år högst 10 dagar i följd.

Hur många dagar ska man ta nässpray?

Du kan använda slemhinneavsvällande sprejer och näsdroppar mot nästäppa när du är förkyld. Men du ska inte använda dem i mer än tio dagar i följd. De kan då istället ge en nästäppa som kan vara svår att bli av med. Nässprej och nasalpulver som innehåller kortison kan du använda en längre tid.

Är det farligt med nässpray?

Avsvällande nässprayer och droppar med xylometazolin eller oximetazolin kan innebära risk vid feldosering, särskilt hos spädbarn. Symtom kommer snabbt och kan visa sig som slöhet, oro samt bleka och kalla händer och fötter. Ring Giftinformation om ett barn fått för hög dos, eller kommit åt att dricka näsdroppar.

Vad kan hända om man använder nässpray för mycket?

Det kan vara svårt att sluta med avsvällande nässprej om du har använt det i mer än tio dagar i följd. Slemhinnan i näsan vänjer sig och svullnar genast om du inte använder sprejen. Det bästa är att helt sluta med den avsvällande nässprejen på en gång. Du kommer att vara täppt i några dagar innan det blir bättre.

Kan nässpray orsaka missfall?

Astma och graviditet Det finns inget samband mellan långvarig behandling med astmamediciner och för tidig födsel eller fosterskador. De allra flesta kan fortsätta att ta inhalationskortison, luftrörsvidgande medel och antileukotriener som förut.

Share this post