Allmänning

Kan man bota urinvagsinfektion utan antibiotika?

Kan man bota urinvägsinfektion utan antibiotika?

Om du har urinvägsinfektion kan det svida när du kissar och du behöver kanske kissa oftare. En urinvägsinfektion orsakas av att bakterier har kommit in i urinröret och urinblåsan. Behandling består oftast av antibiotika, men ibland kan besvären gå över av sig själv.

Dricker du rikligt behöver du också kissa oftare – då sköljs bakterierna ut. Du som ofta drabbas av urinvägsinfektioner kan testa att resa dig efter toabesöket och sedan prova att kissa igen. Under samlag har bakterier lätt att vandra upp i blåsan, kissar du direkt efteråt kan du bli av med bakterierna.

Vad är den vanligaste formen av urinvägsinfektion?

Den allra vanligaste formen av urinvägsinfektion kallas för blåskatarr, nedre urinvägsinfektion eller cystit. Om du behöver kissa ofta och det svider när du går på toaletten i kombination med smärta i nedre delen av magen tyder det på UVI.

Kan urinvägsinfektioner uppstå plötsligt?

Urinvägsinfektioner kan uppstå plötsligt och vanliga symtom är: Täta trängningar, du behöver gå och kissa ofta. Svårt att hålla dig. Sveda när du kissar.

Hur ska du undvika urinvägsinfektion?

Vid första symptomen på urinvägsinfektion ska du börja dricka stor mängder vatten. Detta hjälper kroppen att spola ut infektionen. Håll dig dock borta från kaffe, läsk och alkohol då detta istället kan irritera urinvägarna. 2.

Har du urinvägsinfektion bör du undvika denna typ av frukter?

Har du urinvägsinfektion bör du alltså undvika denna typ av syrliga frukter. Detta får symptomen på en urinvägsinfektion att förvärras och kan även göra den svårare att bota. Kryddstark mat och korv. Har du urinvägsinfektion bör du även hålla dig borta från korv, bearbetatkött och allt som är kryddstarkt, som curry, kummin och chili.

Vad kan jag göra själv? Vid de första tecknen på urinvägsinfektion är det bra att dricka mycket – det hjälper kroppen driva ut bakterierna. Många upplever att tranbärsjuice hjälper, men det finns inget vetenskapligt stöd för detta. Det viktigaste är att du får i dig mycket vätska.

Share this post