Allmänning

Hur verkar Jardiance?

Hur verkar Jardiance?

Den aktiva substansen i Jardiance, empagliflozin, verkar genom att blockera ett protein i njurarna som kallas SGLT2 (natrium-glukos-kotransportör 2). När blod filtreras av njurarna förhindrar SGLT2 att Page 2 Jardiance (empagliflozin) EMA/323187/2021 Sida 2/3 socker i blodet passerar ut i urinen.

Kan man gå ner i vikt av Jardiance?

Om du har hjärt- och kärlsjukdom kan behandlingen göra att risken för nya hjärt- och kärlhändelser, tex hjärtinfarkt, stroke samt dödsfall, minskar. *JARDIANCE kommer varje dag att hjälpa din kropp att göra sig av med överflödigt socker. Det betyder dock inte att du kontinuerligt kommer att gå ner i vikt.

Varför drabbas du av diabetesfötter?

Diabetesfötter innebär problem med fötterna och kan drabba personer med såväl typ 1- som typ 2-diabetes. Det är därför extra viktigt att du som har diabetes är noga med att ta hand om dina fötter. Det finns två olika typer av komplikationer som kan drabba dig som har diabetes, angiopati och neuropati.

Hur många dör av typ 2-diabetes?

Det finns en rad faktorer som spelar in och arvsanlag spelar en stor roll för risken att utveckla typ 2-diabetes. Andra faktorer som påverkar är övervikt, en inaktiv livsstil, stress och även hög ålder då risken för att utveckla typ 2-diabetes ökar ju äldre du blir. Hur många dör av diabetes?

Hur bedöms en diabetesfot?

Som patient har du rätt att få dina fötter undersökta av läkare, diabetessköterska eller fotterapeut en gång per år, det kallas för fotstatus. Utöva din rätt som patient och få din årliga koll för att på så vis kunna få en adekvat bedömning om hur dina fötter mår. Hur bedöms en diabetesfot?

Vad är skillnaden mellan Typ 1- och typ 2-diabetes?

Vad är skillnaden mellan typ 1- och typ 2-diabetes? Typ 1- och typ 2-diabetes är två helt olika sjukdomar som har högt blodsocker som gemensam nämnare. Vid typ 1-diabetes slutar kroppen att bilda insulin. Insulin kan bara ges i injektioner, så en person med typ 1-diabetes måste tillföra insulin från dag ett i sin sjukdom.

Share this post