Trendig

Vad ska man gora om man har ont i ischias?

Vad ska man göra om man har ont i ischias?

Behandling vid ischias Smärtstillande läkemedel används ofta för att lindra symtom och möjliggöra lätt träning. Ett fåtal personer med diskbråck och samtidig ischias kan behöva en operation. Vissa former av ischias kan bli bättre av behandling hos kiropraktor eller naprapat.

Det du kan göra för att både förebygga, lindra och bli av med ischias är att hålla dig fysiskt aktiv. Det kan vara i form av att du motionerar, styrketränar eller stretchar, allt för att hålla igång kroppen och mjuka upp dess leder. Den bästa sovställningen vid ischias är en som inte gör ont.

Hur behandlar jag ischias själv?

Hur behandlar jag ischias själv? Du kan försöka avlasta kroppen för att minska smärtan. Det läget och den positionen som känns bäst, är bäst. Att böta sig framåt gör i regel problemet större, medan att böta sig bakåt kan lindra (se nästa stycke). Att kyla ned ländryggen och skinkan kan lindra smärtan.

Vad kan man träna mot ischias?

Ischias övningar som förbättrar hållningen är också bra, till exempel pilates, yoga eller coreträning. Man kan med fördel varva styrketräning övningar mot ischias med lågintensiv träning som promenader och mer högintensiv konditionsträning som aerobics, simning eller cykling.

Kan man få smärtstillande mot ischias?

Det finns ingen medicin mot ischias som löser det underliggande problemet. Dock är det ganska vanligt att man initialt får smärtstillande mot ischias. Till en början kan man testa receptfria värktabletter, till exempel med paracetamol. Hjälper inte dessa kan man få antiinflammatoriska värktabletter med ibuprofen.

Har du något tillstånd av ischiassmärta?

Men det finns lite allmänna tillstånd folk upplever, jag har skrivit mer utförligt under ischias symtom. Några vanliga tillstånd av ischiassmärta är strålande smärta i benet eller att man har ont i höften där smärtan strålar ner i benet. Smärtan kan gå ända ner till tårna och ge upphov till stickningar eller domningar i foten.

Share this post