Ny

Hur varmt ar det i Rom pa sommaren?

Hur varmt är det i Rom på sommaren?

Vädret på sommaren På sommaren är det torrt och soligt i Rom, även om enstaka dagar med regn kan förekomma. Det är också varmt med temperaturer runt 30 grader. Vissa dagar kan det bli riktigtvarmt med cirka 35 grader.

Hur varmt är det i Rom i augusti?

Juli är den varmaste månaden för Rom i Italien med medeltemperatur på 32°C. Vattentemperatur för Rom är varmast i augusti med temperatur på 26°C. Temperaturen för Rom är som kallast i januari med medeltemperatur på 13°C.

När är det varmt i Rom?

Under juli och augusti är det varmast, ca 28-30 grader, men också flest turister. Hösten är fin, både september och oktober är varma höstmånader, november kommer ofta med regnet. Vintern i Rom är mild och medeltemperaturen i december till januari ligger på ca 12-13 grader, som en svensk senhöst.

Hur varmt är det i Rom i juli?

Juli är den varmaste månaden för Rom i Italien med medeltemperatur på 32°C. Vattentemperatur för Rom är varmast i augusti med temperatur på 26°C. Temperaturen för Rom är som kallast i januari med medeltemperatur på 13°C. Solsäkrast är det i juli med 11 timmar per dag.

När är det varmt i Italien?

Italien – Väder och temperatur Under sommarhalvåret hittar du värmen i hela Italien. Varmast är det i södra delen av landet på Sicilien och i Apulien. Även i norra delen av Italien, i Venedig och Ligurien är det varmt, med dagstemperaturer mellan 25 och 30 grader i juli och augusti.

Hur varmt är det i juni i Rom?

I maj stiger temperaturen kraftigt i Rom. Medeltemperaturen för månaden är hela 21 grader. På dagen brukar det bli uppåt 25 grader eller mer. Det regnar bara 10 dagar i maj. Väder och klimat i juni I juni är det varmt i Rom – 23 grader i snitt.

Vad är vädret på våren i Rom?

Vädret på våren. På våren är vädret i Rom ganska varierande. Vissa perioder kan vara torra och soliga, men i snitt förekommer 10-14 dagar med regn varje månad, med minst antal regndagar underden senare delen av våren. Temperaturen i mars ligger i snitt runt 15 grader, i april 15-20 grader och i maj 20-25 grader.

När ska man besöka Rom?

Väder och klimat i Rom Rom är ett härligt resmål att besöka när som helst på året. Staden har ett behagligt medelhavsklimat med milda vintrar. Många föredrar att åka till Rom mellan september och november, alternativt i april-maj.

Share this post