Frågor

Vad behover man for betyg for att ga ekonomi?

Vad behöver man för betyg för att gå ekonomi?

För att vara behörig till ekonomiprogrammet måste du vara godkänt (minst betyg E) i sammanlagt 12 ämnen inklusive: Svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, samhällskunskap, geografi, religion och historia. Utöver dessa 7 ämnen ska du även ha godkänt betyg i minst 5 valfria ämnen.

Hur kommer man in på ekonomi?

Så länge du har godkända betyg i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, historia, geografi, samhällskunskap och religionskunskap och fem ämnen till är du behörig för att komma in på ekonomiprogrammet.

Är ekonomi ekonomi svårt?

Därför är det svårt att säga hur svårt något är, för att det uppfattas olika av alla. För att bli behörig till Ekonomiprogrammet räcker det med minst godkänt i matte, sedan finns det inte ett krav att man måste ligga på en specifik nivå för att klara av programmet.

Är ekonomi en bra linje?

Efter Ekonomiprogrammet blir man behörig till en rad olika eftergymnasiala utbildningar och du har många möjligheter att plugga vidare ifall du vill det. Du kan också välja att börja jobba direkt. Här ger vi förslag på yrken som kan vara passande efter att ha gått Ekonomiprogrammet!

Är 245 Merit bra?

Man kan inte direkt säga att en viss meritpoäng är bra eller dålig, det handlar mer om vilket program och vilken skola du vill komma in på och om din poäng räcker för det. Den högsta poängen man kan få är 340 vilket betyder att man har A i samtliga ämnen.

Är Ekonomiprogrammet svårt högskola?

Till Ekonomiprogrammet på Universitetet krävs det, mycket riktigt, Matte 3 godkänt. Du kan även fråga på det kommunala biblioteket om det finns gratis läxhjälp att tillgå.

Vad läser man i ekonomi ekonomi?

Ekonomiprogrammet är ett högskoleförberedande program för dig som vill studera samhällsvetenskap och då framför allt ekonomi och juridik….Så är programmet upplagt

  • engelska,
  • historia,
  • idrott och hälsa,
  • matematik,
  • naturkunskap,
  • religionskunskap,
  • samhällskunskap och.
  • svenska eller svenska som andraspråk.

Är ekonomi på universitet svårt?

Är det roligt att jobba som ekonom?

Jobbet är fortfarande, 15 år senare, otroligt roligt. Som ekonom får du en unik möjlighet att lära känna olika branscher. Du kommer kunna jobba i stora internationella koncerner eller i mindre bolag, kommunala eller privata. Du kommer kunna jobba i start-ups eller i familjeföretag.

Vad kan man bli inom ekonomi ekonomi?

Exempel på yrken som kanske intresserar dig som väljer inriktningen ekonomi kan vara ekonom, jurist, marknadsförare, projektledare, revisor, fastighetsmäklare, försäkringsförmedlare, civilekonom eller nationalekonom.

Share this post