Rekommendationer

Vad ar deltidsstudier?

Vad är deltidsstudier?

Antalet veckor som du har rätt till studiestöd är beräknat på att du studerar på heltid. Om du studerar på deltid räknar CSN om hur många veckors heltidsstudier det motsvarar. Läser du till exempel på 50 procent i 20 veckor, så har du bara använt 10 av dina veckor med studiemedel.

Vad räknas som studier?

Studier kan syfta på: Studier – inhämtandet av kunskap genom forskning. Studier – lära eller fördjupa sig i ett ämne, ofta på högskola/universitet, se högre utbildning.

Vad innebär 100 studietakt?

Studietakten är ett mått som visar hur mycket du läser i genomsnitt under en termin eller studieperiod. Den kan vara på heltid (100 procent) eller deltid (50 eller 75 procent). Om du läser mindre än 50 procent, kan du inte få studiestartsstöd.

Hur kommer du att lägga upp dina studier för att nå ditt Betygsmål?

5 steg för att uppnå flow i dina studier

  1. Börja med varför du pluggar.
  2. Sätt upp tydliga och konkreta mål.
  3. Skapa en utmaning som är i linje med din kompetensnivå
  4. Sätt undan en tid och förbered dig inför sessionen.
  5. Fokusera och ta bort distraktioner.
  6. Släpp taget och njut av pluggandet.

Kan man plugga till ett prov dagen innan?

Studieteknik 1: Plugga strax innan läggdags Genom att plugga några minuter som det sista du gör innan läggdags, är chanserna goda att din hjärna fokuserar på att bearbeta just det du vill lära dig. Däremot vill du undvika att plugga något som gör dig stressad — det kan ge dig sämre sömnkvalitet.

Vad räknas som 100% studier?

Planerade studier 20 timmar i veckan eller mer ger rätt till studiemedel för heltidsstudier (100 procent). På yrkeshögskolan behöver du läsa 5 poäng per vecka för att få rätt till studiemedel för heltidsstudier. Om du läser i 20 veckor innebär det att du måste läsa 100 poäng för att få fullt studiemedel.

Vad kan jag själv göra för att uppnå mina mål med kursen?

Ta del av våra tips för hur du sätter mål som faktiskt hjälper dig att uppnå det som du vill genomföra.

  • Formulera behovet. Ställ dig själv frågan ”Varför är detta viktigt för mig?” Skriv ner ditt svar på ett papper och lägg det ifrån dig.
  • Skapa en utmaning.
  • Gör målen magnetiska.
  • Prioritera.
  • Sätt upp delmål.

Hur gör man när man Skumläser?

När man skumläser en text, läser man kvickt igenom den för att bilda sig en uppfattning om innehållet. Man kan fokusera på rubriker, kärnmeningar och bilder. När man skriver för webben kan det vara intressant att veta hur man skriver texter för att de ska gå lätt att skumläsa för den som besöker en webbplats.

Hur gör man för att minnas?

En del människor lär sig bättre genom att höra saker, andra genom att se eller läsa. Ytterligare en grupp är bättre på motoriska minnen. Dessutom kan vi vara olika bra på att använda vissa sinnen. En tumregel är att ju fler sinnen du använder för att lära dig något, desto bättre minns du.

Hur lär man sig ett prov på en dag?

Sättet som min lärare har lärt mig hur man pluggar är som följande: Börja plugga en vecka för provet. Dela upp ditt arbete varje dag, inte för lite men inte heller för mycket. Sista dagen ska du egentligen inte hårdplugga alls, utan du ska bara repetera det du har lärt dig.

Hur långt innan prov ska man plugga?

En bra idé kan vara att skriva upp det i kalendern. Varje gång du får ett provdatum, skriv upp det, och gör sedan en notis två veckor innan ”matteprov om 14 dagar, kolla upp exakta sidor+ börja plugg-plan!”

Share this post