Allmänning

Nar far man veta om man kommit in pa yrkeshogskola?

När får man veta om man kommit in på yrkeshögskola?

När får jag veta om jag har fått en plats på utbildningen? Antagningsbesked skickas ut runt midsommar. Reserver antas sedan löpande ända fram till två veckor in i utbildningen. Alla som har gjort urvalsprov får ett mail om de har kommit in eller inte.

Vem får gå på yrkeshögskola?

Vem kan söka till yrkeshögskolan? För att få gå på en yrkeshögskola ska du ha förkunskaper som motsvarar utbildning på gymnasial nivå. Ibland behöver du dessutom ha specialkunskaper, till exempel vissa kurser i gymnasieskolan eller erfarenhet från arbetslivet.

När kommer antagningsbesked YH?

Antagningsbesked för hösten 2022 skickas ut 21 juni. Har du sökt till en kort YH-kurs kommer antagningsbeskedet cirka 7-14 dagar innan kursstart.

När får man antagningsbesked vt 2021?

Anmälan till vårterminen 2022 (andra antagningsomgången)

15 september 2021 Anmälan öppnar på antagning.se och universityadmissions.se
9 december Antagningsbesked med svarskrav
15 december Sen anmälan öppnar
17 december Sista svarsdag
22 december Andra antagningsbeskedet

Vilken reservplats kommer man in på?

Räcker min reservplats för att bli antagen? Det går inte att ge ett definitivt svar på den frågan. Du står som reserv för att andra har blivit antagen före dig. Med andra ord hänger det på att någon annan tackar nej till sin plats för att du skulle komma före i kön.

Hur många reserver blir antagna gymnasiet?

Det varierar väldigt mycket mellan olika skolor hur många reserver som kan tas in så det är svårt att svara på. Att vara reserv innebär att du kan bli antagen om någon tackar nej till sin plats. För dig innebär det att 10 personer måste tacka nej för att du ska komma in.

Är det svårt att komma in på yrkeshögskola?

Är det svårt att komma in på utbildningen? Det beror på hur många som söker. Vissa utbildningar är mer populära än andra och då är det lite svårare. Om det är många som söker så kallar vi i vissa fall till urvalstest.

Share this post