Trendig

Ar seminarier obligatoriska GU?

Är seminarier obligatoriska GU?

Det är i regel obligatoriskt att delta i de seminarier, laborationer och grupparbeten som ingår i kursen.

Vad innebär undervisningsform?

Undervisningen i högre utbildning kan vara upplagd på många olika sätt. Några av de vanligaste undervisningsformerna är föreläsningar, lektioner, seminarier, laborationer, grupparbeten och handledning. I en kursplan ska det framgå vilka undervisningsformer som används på kursen.

Hur viktiga är seminarium?

Ett seminarium är oftast obligatoriskt och innehåller mer praktiska moment. Läraren instruerar om vad, hur mycket och till när, viss kurslitteratur ska läsas. Ibland kräver de en sammanfattning som ska lämnas in.

Varför har man seminarium?

Ett seminarium kan ha många olika användningsområden. Dels kan man ha det som en undervisningsform för att få ett effektivt lärande. Man kan ha det som ett forum, en mötesform och sist men inte minst som en diskussion där man kan dra olika slutsatser som prövas mot varandra i seminariet.

Vad är ett seminarium på högskolan?

Seminarium. Seminariet är en undervisningsform som oftast sker i mindre grupper med en lärare. Där förutsätter läraren att du som student deltar med inlägg och synpunkter. Därför är det viktigt att du har läst in dig på ämnet i förväg.

Måste man prata på seminarium?

Vågar man inte ta ordet på seminarier blir konsekvenserna för studierna lätt stora, i form av sämre betyg eller studieprestationer. – Jag tror också att ens intresse för studierna minskar om man inte själv vågar vara aktiv och delta i diskussionen, säger Lisa Virding.

Varför har man seminarium på universitet?

Lektioner och seminarier På lektionerna är grupperna mindre, och du kan få individuell hjälp av din lärare. Seminarierna är till för att du och dina kursare ska kunna diskutera djupare tillsammans med läraren.

Vad är ett litteraturseminarium?

Syftet med examinationen är att resonera kring innehållet i litteraturen samt föreläsningarna för att kunna utveckla egna argument baserade på de idéer och begrepp som tas upp.

Share this post