Allmänning

Vilka amnen har man i Spanien?

Vilka ämnen har man i Spanien?

Dessa två år är förberedande för universitetsstudier och är inte obligatoriska för spanska tonåringar. Skolan avgör var du hamnar som utbytesstudent, och det beror på dina betyg sedan tidigare och på dina kunskaper i spanska. Spanska, litteratur, engelska, matematik och idrott brukar vara obligatoriska ämnen.

Hur länge har man sommarlov i Spanien?

Olika längd på sommarlovet Skolbarnen i Portugal, Spanien och Italien har sommarlov i elva veckor vilket är flest veckor i Europa medan skolbarnen i länder som till exempel Danmark, Tyskland och Storbritannien bara har sommarlov i sju veckor.

Hur gammal är man när man slutar skolan i Spanien?

Nästan alla spanska barn i åldern 4–5 år går numera i förskola och mer än hälften stannar i skolsystemet tills de är 18 år, det vill säga går ut gymnasium eller yrkesskola. I spanska skolor börjar man klockan 9.00 och slutar 16.30 med en lunchrast från 12.30 till 15.00.

Vad kostar skola i Spanien?

Spanska skolor är gratis att gå på, men det är andra saker som kostar pengar. Det som kostar är bland annat skolböcker, skolbuss och skollunch. Man kan söka bidrag för alla kostnader, men alla får det inte eftersom det är behovsprövat och även om man får det täcker de inte hela kostnaden.

När slutar skolorna i Spanien?

Läsåret börjar i september och slutar i mitten av juni. Vi har jul-, sport- och påsklov som andra svenska skolor, och följer även spanska helgdagar.

När har man sommarlov i Spanien?

Datum Namn Typ
Söndag 1 Maj, 2022 Första maj/Majdagen Sekulär semester
Måndag 2 Maj, 2022 Arbetarklassens dag (framflyttad till måndag) Sekulär semester
Torsdag 9 Juni, 2022 Murcia-dagen Sekulär semester
Fredag 24 Juni, 2022 Sommarlov (början) Skollov, förutom de ovan nämnda bankfridagarna (kan variera mellan olika distrikt)

Share this post