Populära

Nar byggdes sjukhuset i Umea?

När byggdes sjukhuset i Umeå?

Norrlands universitetssjukhus

Norrlands universitetssjukhus (Nus)
Norrlands universitetssjukhus med delar av Umeå universitets campus i övre vänstra hörnet och Umeå östra station längst ned
Grundat 1907
Sjukhustyp Universitetssjukhus och regionsjukhus
Antal anställda 5 700

Hur stort är Umeå sjukhus?

Norrlands universitetssjukhus, Nus, är det största sjukhuset i länet och norra sjukvårdsregionen. Sjukhuset ansvarar för högspecialiserad vård och service till 876 000 människor som bor på en yta som motsvarar över halva Sverige. Det pågår just nu flera byggarbeten vid sjukhuset.

Hur många universitetssjukhus finns det i Sverige?

I dag räknar sig samtliga sju regionsjukhus i Sverige som universitetssjukhus, nämligen Akademiska sjukhuset i Uppsala, Karolinska Universitetssjukhuset i Solna och Huddinge, Norrlands Universitetssjukhus i Umeå, Sahlgrenska Universitets- sjukhuset i Göteborg, Skånes universitetssjukhus i Malmö och Lund.

Får man som anhörig följa med in på akuten?

Anhörig, närstående eller vän – regler för medföljande Det är inte tillåtet att följa med patienten till vården, just nu, som anhörig, närstående eller vän, på grund av smittorisken. Det gäller även för gravida och vid ultraljud. Patienten ska alltså komma ensam till sitt besök på sjukhuset.

Hur många anställda på Umeå universitet?

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 36 000 studenter och 4 000 anställda. Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden.

Vilka städer har universitetssjukhus?

I Sverige finns, sedan universitetssjukhusen i Malmö och Lund bildat en gemensam enhet, sju universitetssjukhus.

  • Akademiska sjukhuset, Uppsala.
  • Karolinska Universitetssjukhuset, Stockholm (Huddinge kommun och Solna kommun)
  • Norrlands universitetssjukhus, Umeå
  • Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Göteborg.

Share this post