Rekommendationer

Var ar Aleppo?

Var är Aleppo?

Aleppo (arabiska حلب, Halab) är en provins i norra Syrien, med gräns mot Turkiet i norr. Den administrativa huvudorten är Aleppo, landets största stad. Befolkningen uppgick till 4 507 000 invånare i slutet av 2008, på en yta av 18 498 kvadratkilometer. De största städerna är Aleppo, Manbij, as-Safirah och al-Bab.

Hur lever folket i Syrien?

Så gott som alla syrier påverkas av kriget i sin vardag. Förutom det dagliga hotet om våld och död har ekonomin raserats i stort och många har fått svårt att klara sin försörjning. Det gäller särskilt de flera miljoner som befinner sig på flykt inom landet. Besök Landguiden och läs mer om Syrien.

Vad är man om man kommer från Syrien?

Majoriteten av syrierna är araber och de flesta av dem är sunnimuslimer. Sedan 1960-talet har landet styrts av den alawitiska minoriteten som tillämpar sin egen form av islam.

Hur ser framtiden ut för Syrien?

Ingen kan förutsäga hur en trolig framtid för Syrien kan se ut. Efter mer än sex år av krig finns det ingen möjlighet att återskapa det som var. Framtiden är oviss. Men ”Post Conflict Futures” ger forskare i exil en möjlighet att skissa hållbara planer för landet tillsammans med forskare i Lund.

Hur är det i Aleppo idag?

I dag är mer än 12 miljoner människor på flykt och drygt 13 miljoner människor är i stort behov av hjälp och understöd i olika former. Lidandet i Aleppo är fortfarande enormt. Staden är till stora delar förstörd. Nästan hälften av alla byggnader har skadats eller förstörts och infrastrukturen är raserad.

Vad är det som händer i Aleppo?

2016. Januari: UNHCR deltar i en konvoj med livräddande nödhjälp till svältande invånare i flera belägrade syriska städer. Juli-augusti: Slaget om Aleppo, Syriens största stad, tvingar tusentals människor att lämna sina hem. UNHCR skickar tält och nödhjälp – filtar och kläder – de till hemlösa.

Hur är det att bo i Syrien?

Fortsatta attacker mot civilbefolkningen, hjälparbetare och infrastruktur har gjort att människor tvingas bo i konfliktområden eller fly från sina hem – många har tvingats fly flera gånger under det årtionde långa kriget. Även många sjukhus har förstörts och den pågående konflikten har brutit ner Syriens vårdsystem.

Hur är det i Syrien idag?

Inbördeskriget i Syrien har 2022 rasat i elva år. I juni 2021 beräknades att nästan en halv miljon människor mist livet. Miljoner människor är på flykt och än så länge har alla fredsförsök misslyckats. De första demonstrationerna mot Assadregimen ägde rum i mitten av mars 2011.

Hur startade syriska inbördeskriget?

15 mars 2011Syriska inbördeskriget / Utbröt

Vad har gjorts för att lösa konflikten i Syrien?

Humanitärt bistånd. EU och EU:s medlemsländer är de ledande givarna av internationellt bistånd till dem som drabbats av konflikten i Syrien. Sedan krisens början 2011 har EU mobiliserat mer än 24,9 miljarder euro för att stödja de mest utsatta människorna i Syrien och i hela regionen.

Hur är läget i Syrien idag?

Fakta om kriget i Syrien Kriget i Syrien som startade 2011 har rasat i elva år – utan någon lösning i sikte. Det är nutidens värsta flyktingkris. Över halva befolkningen är på flykt från sina hem. Hälften är barn och många är svårt traumatiserade.

Hur många har dött i syrienkriget?

Det förödande kriget i Syrien har lett till 350 209 människors död, visar en uppdaterad beräkning som FN har gjort av antalet dödsoffer.

Is it VaR or varifrån in Swedish?

Var kommer du ifrån? – Where are you from? Both forms – the single-word form and the separated form – are used in everyday speech. It’s totally up to you which one you prefer. In formal texts, though, usually varifrån, not separated, is preferred. In some dialects, strangely enough, var is substituted by vart: Vart ligger sjukhuset?

How do you pronounce varifrån?

Var , vart and varifrån are all pronounced with a long a, as in far, “father”. Varifrån has two points of stress: VAR-i-FRÅN. So, varifrån are you? Var do you live?

What is the difference between Var and ifrån?

In other words, varifrån asks about movement from somewhere, rather than to somewhere. We can also separate var and ifrån like this: Var kommer du ifrån? – Where are you from? Both forms – the single-word form and the separated form – are used in everyday speech.

Share this post