Ny

Vad finns det for olika apor?

Vad finns det för olika apor?

Aporna i naturen. Hos oss finns två olika arter av apor, krabbmakak eller långsvansad makak (Macaca fascicularis), samt rhesusapa eller rhesusmakak (Macaca mulatta).

Vad händer i hjärnan under schizofreni?

Forskarna visar att patienter med schizofreni har sänkta nivåer av den livsviktiga signalsubstansen GABA och förändringar hos hjärnans immunceller. Schizofreni är en av de mest handikappande psykiatriska sjukdomarna och drabbar ungefär en procent av befolkningen.

Vad gör apor?

De äter av frukten och som följd av detta sprids trädens frön. Människor jagar i sin tur apor och andra vilda djur för föda och har gjort så i mer än 40 000 år. När endast små grupper av människor livnär sig på viltkött fungerar balansen i naturen.

Vad händer i hjärnan när man hallucinerar?

Hallucinationer. Hallucinationer räknas liksom vanföreställningar till de psykotiska tillstånden. Synhallucinationer är inre bilder som den skadade hjärnan framkallar. Vid hörselhallucinationer uppfattar den drabbade inre röster, knäppningar eller brusande ljud.

Vad är skillnaden mellan en psykos och schizofreni?

Schizofreni är en psykossjukdom som innebär att du har återkommande psykoser. Vid en psykos upplever du verkligheten annorlunda, och har vanföreställningar eller hallucinationer. Med tidig behandling och stöd kan du ofta återhämta dig och få en fungerande vardag.

Vad betyder ordet primater?

Primater (Primates), av Linné även kallade herredjur, är en ordning i djurklassen däggdjur. Namnet kommer från latinets primus, ’den främste’. I dag indelas ordningen primater i två underordningar, Strepsirrhini och Haplorrhini.

Vilka arter har försvunnit?

– De flesta kan nämna ett däggdjur eller en fågel som har dött ut under de senaste århundradena, dronten är nog det mest kända exemplet, eller den asiatiska floddelfinen som ansågs utdöd så nyligen som 2006.

Vilken är den artrikaste djurgruppen på land idag?

Insekter (Insecta) är en klass inom leddjuren och utgör den artrikaste djurgruppen bland landdjuren. Det vetenskapliga namnet, Insecta, kommer från latin och betyder ”insnörd”.

Vilka apor är störst?

1. Störst och kanske häftigast av alla apor är gorillan. Den kan väga 300 kilo och bli superstark. Forskarna tror att en enda gorilla kan vara starkare än 15 vuxna människor!

Share this post