Populära

Hur far man bort flugor i blomkrukor?

Hur får man bort flugor i blomkrukor?

Ställ en gul skål med lite vatten i bredvid krukorna och droppa i lite diskmedel. En skvätt vinäger kan locka extra. Sorgmyggorna flyger dit och drunknar. En annan gul fälla är en gul papperslapp med klistrig yta.

Hur får man Sorgmygg?

I de allra flesta fall kommer sorgmyggen in i hemmet genom kontaminerad jord – på påse eller via nya växter i kruka. De lägger ägg i jorden som först blir till till larver och därefter till fullvuxna mygg. Utöver att vara ohyggligt jobbiga att sambo med utgör de ingen större fara för växter i större exemplar.

Hur länge lever nematoder i jorden?

Nematoder som inte hittar någon ny fluglarv lägger sig i ett vilostadium och väntar. Hur länge nematoderna lever i krukan är omöjligt att säga eftersom det kan finnas fiender för Steinernema feltiae i blomjorden, men man kan ha ett mycket långvarigt skydd. Tillverkaren säger att i kylskåp kan de leva 1 år.

Vad göra mot sorgmyggor?

Du kan använda nemablom mot sorgmyggor, harkrank och blomstertrips i dina krukväxter eller i växthusets grönsaksodling. Nematoderna söker aktivt upp sorgmyggans larver och angriper dem. Cykeln fortsätter tills det inte längre finns några skadedjur kvar. Efter ca 14 dagar bör flugorna vara helt borta.

Hur stora är sorgmyggor?

Sorgmyggor är spensliga, 3-4 m.m. långa och har långa, tunna antenner. De flyger ryckigt och oregelbundet. Larverna, som är skadegörarna, är 6-7 m.m. långa, fotlösa och vitaktiga eller helt genomskinliga.

Hur blir man av med bananflugor i växter?

Ställ ut små glas eller skålar med en blandning av vatten, diskmedel och ättika eller vinäger. Placera dessa i närheten av dina växter. Blomflugorna dras till vattenbladningen och tack vare diskmedlet drunknar de.

Vad är Nemablom?

Nemablom är ett naturligt bekämpningsmedel som inte angriper växter eller djur och är fullständigt ofarligt för människor. Nematoderna köps i förpackningar som förvaras i kylskåp. Använd hela paketet på en gång, öppnad förpackning och färdig lösning bör inte sparas.

Hur länge håller nematoder?

Nematodernas antal i jorden minskar med tiden, man räknar med att Nemaslug ger ett fullgott skydd i ca 6 veckor. Nematoderna trivs i fuktig miljö och är lika effektivt även under regniga perioder. Behandling kan påbörjas så snart marktemperaturen överstiger +5 grader. Ingen karenstid efter behandling.

Hur länge lever Nemablom?

Nemablom ska inte utsättas för solljus, uttorkning, minusgrader eller temperatur för +30 grader. Hållbarheten för oöppnad förpackning är 1 år i kylskåp, 3 månader i rumstemperatur.

Share this post