Populära

Vilken ar varldens storsta mobiltillverkare?

Vilken är världens största mobiltillverkare?

Det har skett omflyttningar i topplistan över världens största mobiltillverkare. Länge har Apple legat som stadig tvåa efter Samsung, som än så länge är ohotad etta på den globala marknaden.

Vilken telefon är vanligast i världen?

Analysföretaget Omdia har släppt ny statistik från den globala smartphonemarknaden, där Apples Iphone 11 toppar listan över de mest sålda mobilerna under årets första kvartal. Hittills har 19,5 miljoner exemplar av Iphone 11 sålts, vilket slår förra årets listetta Iphone XR med nästan 6 miljoner.

Vem är störst Samsung eller iphone?

Resultaten kan tyckas jämförliga, men med tanke på att Samsung Electronics marknadsvärde låg under 400 miljarder USD när iPhone X släpptes – långt från Apples 900 miljarder USD – ser Apples position inte ut att vara hotad i första taget.

Vem är störst på mobiltelefoner?

Ett ord: Huawei. Mer specifikt Huaweis spektakulära fall från nåd. Tillbaka 2019 nappade Huawei på Samsungs hälar. Numera är det ingenstans att se, tack vare att den amerikanska regeringen blockerade den från att använda Googles Android -tjänster.

Hur stor marknadsandel har iphone?

Enligt en ny rapport från analysföretaget Gartner var Apple störst på smarta mobiltelefoner under det fjärde kvartalet 2021. Apple sålde 82,97 miljoner exemplar under perioden, medan konkurrenten Samsung bara kom upp i 68,97 miljoner exemplar. Det motsvarar en marknadsandel på 21,9 respektive 18,2 procent.

Vad är störst Iphone eller Android?

Fler svenskar har en Iphone än en Android vilket ligger i linje med år 2018. Profilen på Iphoneanvändare och Androidanvändare skiljer sig något år. Iphone används i högre utsträckning av kvinnor (54%) än män (42%).

Hur många Iphone 13 har sålts?

Apple kunde sälja 100 miljoner iPhone 13 -enheter 2021/22.

Hur många använder Iphone i Sverige 2020?

Enligt siffrorna är det 41 procent av svenskarna över 12 år som har en Iphone, medan 37 procent har en Androidmobil. Hela 16 procent använder fortfarande en mobil som inte är en smartphone. Det är framför allt i åldersgruppen 12-15 år som Iphone dominerar, där har 63 procent en Iphone medan 37 procent har Android.

Hur många har en Iphone?

Andelen svenskar som har en Iphone har ökat med två procentenheter sedan 2017 till 48 procent, när man även räknar med de som har både Iphone- och Androidtelefoner. Även andelen som har en Androidtelefon har blivit fler, 40 procent, jämfört med 39 procent 2018.

Share this post