Populära

Vad ar sma Jordhogar pa grasmattan?

Vad är små Jordhögar på gräsmattan?

Små jordhögar som den på den vänstra bilden avslöjar att daggmaskar trivs i jorden. Det är helt enkelt en hög med maskbajs vilket är guld för alla odlare. Daggmaskar är oumbärliga – deras gångar syresätter jorden och leder bort vatten och de omvandlar organiskt material till fantastisk jordförbättring.

Vilken larv är det?

En larv är ett ungdomsstadium hos djur som genomgår metamorfos, som insekter, groddjur, sjöpungar, tagghudingar, vissa vattenlevande snäckor samt ål. Hos insekter genomgår larven sedan en förpuppning, en fas i metamorfosen där larven utvecklas till vuxet djur.

Hur blir man av med Kålmask?

Kållarver. Larver från olika slags fjärilar lever gärna på kål. Bästa skyddet är att täcka odlingen med kålnät. Skulle du ändå få ett angrepp kan du spreja kålen med ett larvskydd/Turex, som består av en bakterie som dödar larverna men är ofarligt i övrigt.

Vad äter Noshornsbaggen?

Den söker sig till bl. a. fruktträd och bärbuskar där den äter blad och knoppar. växtdelar i allt större utsträckning och blir tredje sommaren fullvuxna.

Vad äter kajor i gräsmattan?

Du gödslar med Algomin Gräsgödsel och det är en bra början. Troligen är jorden i Din gräsmatta torr och sandig. Då trivs pingborrens larver utmärkt och samtidigt får Ditt gräs ett mindre rotsystem beroende på den väldränerade marken.

Vem gör små hål i gräsmattan?

Hej. Det är Grävling som letar effter mask. Det är en gång ner i hålet, kanske 20-30 cm in. Om det är grävling, borde det inte vara jordhögar runt hålet.

Vad är det för vita larver i soptunnan?

Fluglarver i soptunnan Fluglarver hittas oftast, men inte uteslutande, i soptunnor utomhus och under sommaren. Om du hittar vita larver i soptunnan så är det dags att se över hur du hanterar ditt avfall.

Kan man äta angripen grönkål?

De drabbade plantorna Blad, huvuden och andra ätbara delar på kålplantor går bra att äta även fast något skadedjur varit där och snaskat. Är hålen väldigt stora kan man ju skära bort just den delen och äta resten.

Share this post