Rekommendationer

Var kan man hamta lastpallar?

Var kan man hämta lastpallar?

Ragn-Sells hämtar alla typer av hel- och halvpallar av trä i storlek 1200×800 mm / 800×600 mm. Träpallar av godkänd kvalitet går in i Retursystem Byggpall och återanvänds som byggpallar. Pallar av annan kvalitet kan återanvändas till annat istället för att destrueras.

Var kan man få tag på gamla lastpallar?

I princip alla hanterar gods på pall. Leta efter små firmor, enmansföretag, mekaniska verkstäder, handelsbolag. Gå in och fråga. Man kanske får fråga några stycken innan man får napp.

Var kan man få tag i EU-pallar?

Ring oss på 020-27 00 00 eller fyll i formuläret till höger så kontaktar vi dig. Här under kan ni se och läsa mer om vårt pallsortiment.

Hur bred är en EU pall?

EUR-pallen med måtten 800 × 1 200 mm är den vanligaste lastpalltypen för returanvändning i Sverige. EUR-pallen är 144 mm hög, väger cirka 25 kg och ska bära 1 500 kg jämnt fördelad last.

Vem avgör om en EU pall ska kasseras?

Vid bedömning av EUR-pall måste godsavsändare/ godsmottagare ta beslut om den ska repareras eller kasseras. Om pallar kasseras eller repareras ska dessa inte rapporteras i PÖS. EUR-pall har en viss livslängd, och det är viktigt att användarna fortlöpande kontrollerar och sorterar ut skadade pallar.

Gör så här för att sälja pallar och pallkragar: Ring 020 – 27 00 00, använd kontaktformuläret till höger eller maila oss på [email protected] och meddela hur många pallar och pallkragar du vill få hämtade.

Var kan man sälja lastpallar?

Gör så här för att sälja pallar och pallkragar: Ring 020 – 27 00 00, använd kontaktformuläret till höger eller maila oss på [email protected] och meddela hur många pallar och pallkragar du vill få hämtade. Norrlandspall bokar transporten och skickar en fraktsedel till dig via mail eller fax.

Vad kostar en begagnad lastpall?

Pris vid retur av byggpallar. Ersättningen (återköpspriset) är alltid 100 kr för Byggpall helpall och 80 kr för Byggpall halvpall oavsett kvalitet när byggpallarna säljs tillbaka direkt till Norrlandspall. Alltså även om den är trasig.

Kan man elda målat trä?

Du får inte elda med hushållsavfall, mjölkkartonger, plast, målat eller impregnerat virke, spånskivor och dylikt! Det är stor risk för dålig förbränning och att det bildas eller frigörs andra hälsofarliga ämnen, t ex dioxiner och giftiga metaller.

Får man elda i tunna Vid eldningsförbud?

Elda säkert Kontrollera om det råder eldningsförbud, då får du inte elda alls. Elda inte om det är torrt eller blåsigt ute. Elda bara torrt trädgårdsavfall. Elda helst i eldningstunna och lägg i lagom mycket kvistar och ris åt gången.

Kan man sälja pallar?

Share this post