Rekommendationer

Vilket djur flyttar langst?

Vilket djur flyttar längst?

Silvertärnan (Sterna paradisaea) är den fågel som flyttar längst av alla. En del populationer häckar i Arktis, och när det blir vinter i norr flyger de till sommaren i Antarktis. Det blir en sträcka på cirka 40 000 kilometer per år, men tack vare den ansträngningen kan de leva i ständig sommar.

Vilken svensk fågel flyttar längst?

Häckar längs våra kuster, utom längst i söder och i vissa delar av västkusten, och vid sjöar i fjällkedjan. Silvertärnor är den svenska fågel som flyttar allra längst. De flyttar söderut i juli och augusti, och de övervintrar i drivisbältet utanför Antarktis.

Vart flyttar tärnorna?

Utbredning, taxonomi och flyttning I Europa häckar den i Storbritannien, på Island, i Skandinavien, vid Vadehavet, i Baltikum och i nordligaste Europeiska Ryssland. Silvertärnan är en flyttfågel och har sina vinterkvarter på södra halvklotet, där den befinner sig under södra halvklotets sommar.

Vilka fåglar flyttar på vintern?

Då flyttar fåglarna Augusti: Sångare, svalor, tärnor. September: Finkar, trastar, rovfåglar och änder. Oktober: Gäss, tranor och duvor.

Hur långt flyttar Tärnan?

Rekordet i världens mest långflyttande fågel har slagits med rejäl marginal. En silvertärna, som väger mindre än en mobiltelefon, har konstaterats flytta 96 000 kilometer tur och retur mellan vintervistelsen i Antarktis och häckningsplatsen vid Farne Islands. Det tidigare rekordet var på 91 000 kilometer.

Hur långt flyttar silvertärnan?

När kommer tärnorna?

från och med mitten av april, och där den förekommer är fisktärnan oftast först på plats. inledningsvis blir ungfåglarna matade under resans gång. I början av september har de allra flesta tärnor redan lämnat oss och endast enstaka kvardröjande ungfåglar ses.

När häckar tärnor?

Häckning. Lägger 1-3 ägg i maj. Båda könen ruvar, ruvningstid 20-23 dygn. Ungarna flygfärdiga efter 24-30 dygn.

Vilka småfåglar övervintrar?

Våra vanligaste vinterfåglar:

  • Björktrast. Trastarnas värsting, jagar gärna bort alla andra fåglar.
  • Rödvingetrast. Sällsynt gäst, känns igen på sin röda sida och väl markerade ögonbrynsstreck.
  • Sidensvans. Bärätare som gärna kommer i flockar med sitt ”svirrande” läte.
  • Stjärtmes.
  • Entita.
  • Talltita.
  • Lappmes.
  • Tofsmes.

När flyttar tärnor?

Redan under juli månad och under första veckan i augusti lämnar silvertärnan landet för att flytta söderut. I mitten av augusti ser man nästan inga silvertärnor i skärgården medan fisktärnan ännu kan uppträda talrikt.

Share this post