Ny

Hur Telefonen har paverkat samhallet?

Hur Telefonen har påverkat samhället?

Mobilerna ger oss kickar Då stiger nivåerna av ämnet dopamin i hjärnan och samma sak sker när vi scrollar flödet på sociala medier. Det är därför mobilen kan skapa ett beroende. Flera studier har också visat samband mellan mobilanvändning och depressioner men här kan det vara svårt att säga vad som är hönan och ägget.

Hur påverkar mobilen oss negativt?

Den psykiska hälsan kan påverkas negativt. Depression och stress kan vara vanliga åkommor och ångest och oro dominerar att uppstå av för mycket mobilanvändning. Slutsatsen vi har dragit av denna studie är att resultatet tyder på att många är beroende och påverkas negativt av mobiltelefonen och att den kan skapa ohälsa.

Hur farlig är strålningen från mobiltelefoner?

Det medför inte några kända hälsorisker. Dock finns en svag misstanke om att exponering av radiovågor vid användning av mobiltelefon kan medföra hälsorisker. Av försiktighetsskäl rekommenderar vi därför att du använder mobilens högtalarfunktion eller handsfree och att du håller ut telefonen från kroppen under samtal.

Hur farlig är strålningen från Ipad?

Det många föräldrar glömmer när de ger sina unga barn en Ipad eller Iphone är att de hela tiden utsätts för farlig strålning. Allt som är trådlöst utger egentligen någon form av strålning, vilket barn är extra känsliga för.

Hur har telefonen påverkat individen?

Att ständigt vara aktiv på nätet premieras och uppmuntras av samhället. Därför har vi också börjat acceptera att människor beter sig allmänt ohyfsat mot oss. Mobilen går före allt.

Vad har mobilen gjort för samhället?

Det har alltid varit så sedan vi fick telefoner. Med dagens alla mobiler följer att vi kan höra en mängd olika ringsignaler i offentliga miljöer – en del mer personliga och fantasifulla än andra. En mer avancerad mobilanvändare kan ha olika ringsignaler för olika personer i adresslistan eller för lika typer av samtal.

Varför tror du att mobiltelefonerna kan stressa oss?

Det som skapade stress kring mobilen, menar Agnes och Ainhoa, är att behöva reagera på notiser och meddelanden, av att känna oss beroende av mobilen, att jämföra oss med till synes mer lyckade människor i sociala medier. Och så känslan av att ha slösat bort tid på sin telefon.

Vad är nackdelar med mobiltelefoner?

4 nackdelar

  • Distraktion.
  • Kostnad: En ny mobiltelefon kan vara mycket dyr, uppemot flera tusenlappar.
  • Beroende: En av mobiltelefonens huvudsakliga nackdelar är att den skapar beroendeframkallande tendenser.
  • Elektroniskt avfall: Den genomsnittliga mobiltelefonanvändaren ersätter sin mobiltelefon var tredje år.

Är det farligt med strålning?

Om mänsklig kroppsvävnad utsätts för strålning kan till exempel cellernas arvsmassa (DNA) skadas. Normalt repareras de skadade cellerna eller stöts bort, men skadorna kan också leda till cancer. Höga stråldoser som dödar många av cellerna i vävnaden, kan dessutom orsaka akut strålsjuka och fosterskador.

Share this post