Populära

Hur man identifierar mogel?

Hur man identifierar mögel?

Det finns mögeltest som identifierar olika typer av mögelsporer. Dessa test använder sig av en provsticka som du lägger mot det angripna området. Du ska i ett andra steg blanda provstickan med en vätska. Efter några minuter kommer vätskan skifta till en specifik färg om det finns mögelsporer.

Hur vet jag om det är mögel i huset?

Har du hittat små svarta prickar på väggarna hemma är det mycket troligt att det är mögel. Om du inte gör något åt det kommer de snart växa sig större. Om du är osäker på om det är mögel kan du hälla lite blekmedel på en trasa och torka på de svarta prickarna.

Vad kostar en Mögelkontroll?

Om man misstänker mögel i hemmet ska man så snart som möjligt undersöka och åtgärda! Vad kostar det? Att anlita en konsult som lokaliserar skadan kostar från cirka 2 000 kronor.

Hur vet man att det är svartmögel?

Leta efter mörka svarta fläckar på väggarna. Områden som hyser fuktigt golv kan ge upphov till mögel på lister där golvet möter väggen. Svartmögel sprider sig lätt och kan börja krypa längre upp längs väggen. Undersök hur möglet växer.

Vad gör man om man misstänker mögel i huset?

Om man misstänker mögel i hemmet ska man så snart som möjligt undersöka och åtgärda. – Det är viktigt att man kontaktar en mögelkonsult som får undersöka om det finns mögel i huset och i så fall sätta in ett åtgärdsprogram.

Var kan man köpa Mögeltest?

Alla mögeltester som jag testat kan du enkelt använda hemma själv. Här kan du köpa mögeltest. Dessa mögeltester beställs enkelt online och kan användas hemma för att mäta mögel i din inomhusluft, för att få svar på vilken typ av mögel du har eller för att upptäcka farligt dolt svartmögel.

Vem kollar mögel i hus?

Det krävs professionell kunskap och erfarenhet inom avfuktning och skadesanering för att kunna sanera mögel på rätt sätt. Vi är specialister på både fuktutredningar och mögelsanering och även att förebygga mögelproblem. Mögel är ett miljöproblem i hus och ett hälsoproblem för människor.

Hur får man bort mögelsporer?

Ättika mot mögel fungerar bra eftersom det tar död på sporerna som mögel sprids med, därför använder vissa husmorsknepet att ta bort mögel med ättika. Du kan även använda ättika för att ta bort mögel på trä.

Hur luktar svart mögel?

Ibland luktar det, ibland luktar det inte. De flesta mögelarter är doftfria och luktar ingenting. Känner du en lukt, är det oftast något annat som luktar, så som kemikalier eller bakterier till exempel. Man kan aldrig avfärda mögelproblem bara för att man inte känner någon lukt.

Vem kontaktar man om man misstänker mögel?

Att det luktar kan vara ett första varningstecken på att du har en fuktskada. Kontakta Anticimex om det luktar konstigt hemma.

Share this post