Ny

Hur registrerar man en valp?

Hur registrerar man en valp?

Alla hundar i Sverige ska märkas med ett unikt id-nummer och registreras i Jordbruksverkets centrala hundregister. Vem som ansvarar för hunden ska också anmälas till hundregistret. Det finns även ett register där du som har hundar i kommersiellt syfte ska registrera anläggningen där du håller hundarna.

Hur registrerar jag en valpkull hos SKK?

För att få registrera en valpkull måste man vara medlem i Svenska Kennelklubben, antingen genom en läns- eller specialklubb, eller genom en associerad rasklubb. Som medlem i SKK får du inte sälja dina valpar oregistrerade.

Hur registrerar jag min hund i SKK?

Om din hund är stambokförd hos SKK Då kan du snabbt och enkelt skicka in ägaranmälan digitalt genom att logga in på Mitt SKK. När du skickar in ägaranmälan får du också välja om du vill att dina personuppgifter – namn, adress och telefonnummer – ska visas för den som söker i DjurID.se.

Vad kostar det att registrera en valp?

Kostnad för att registrera din hund Om du registrerar hunden genom att skicka in en blankett kostar det 160 kronor. Avgiften är en engångsavgift. Att anmäla ägarbyte och göra förändringar kostar inget. Avgiften för registreringen är en offentlig avgift och den är inte momsbelagd (mervärdeskattelagen 4 kapitlet 6 §).

Måste man registrera valpar?

Du kan själv ägarregistrera i DjurID.se Har du köpt en valp eller vuxen hund som inte är registrerad i Svenska Kennelklubbens stambok kan du inte göra det själv i efterhand. Du kan däremot ägaregistrera den i vårt ägarregister DjurID.se där vi kopplar ihop dina ägaruppgifter med hunden.

När ska man registrera valpar i SKK?

16 jul 2021 Det är högsäsong för SKKs registreringsavdelning som jobbar hårt för att hinna med att registrera alla valpkullar som föds på sommaren. Räkna med längre handläggningstid för valpregistrering och ägarregistrering. Sommaren är den mest intensiva tiden för registreringsavdelningen på SKKs kansli.

Hur vet jag om min hund är registrerad?

Att din hund är ägarregistrerad i DjurID.se är inte detsamma som att den är registrerad/stambokförd hos SKK.

  1. Valpens uppfödare registrerar i SKKs stambok.
  2. Du kan själv ägarregistrera i DjurID.se.
  3. Registrerad i Jordsbruksverket = enbart ägaruppgifter.
  4. Registrerad i SKK = massor med information.

Vad kostar registrering av valpar?

När du registrerar din hund via e-tjänsten och betalar med kort kostar det 40 kronor. Om du istället väljer faktura kostar det 80 kronor. Avgiften är en engångsavgift. Att anmäla ägarbyte och göra förändringar kostar inget.

Share this post