Blogga

Vad ar Indien mest kand for?

Vad är Indien mest känd för?

Indien, officiellt Republiken Indien, är en förbundsrepublik i södra Asien. Det är det sjunde största landet till ytan, det näst folkrikaste landet och den mest folkrika demokratin i världen. Indien kallas ofta för ”världens största demokrati”…

Vilka produkter som produceras i Indien?

De största exportvarorna från Indien är:

  • Bomull, garn och textilier.
  • Färdigsydda kläder.
  • Läderprodukter.
  • Ädelstenar och smycken.
  • Jordbruksprodukter.
  • Cashewnötter och kryddor.
  • Mjukvara och elektronik.
  • Metallprodukter.

Vad hette folket som kom till Indien 1500 fvt?

Draviderna. Längst i söder på den indiska halvön fanns sedan gammalt tre tamilska riken; Chera, Chola och Pandya.

Vad växer i Indien?

I förhållandet till landets bruttonationalprodukt (BNP) minskar dock jordbrukets andel stadigt, på grund av landets breda ekonomiska tillväxt och att andra sektorer växer. Bland de största grödorna kan nämnas ris, vete, sockerbönor, te och bomull. Landet har också stora fruktodlingar, bland annat mango och bananer.

Vad är bra med Indien?

Prisvärt. Det är billigt i Indien, åtminstone för oss som kommer ifrån Sverige. En middag går att hitta för ett par kronor och boende kan hyras för så lite som tusen kronor för en hel månad. Yogaklasser, shopping och lokal transport är löjligt billigt och det går att resa länge i Indien för bara ett par tusen kronor.

Vilka naturtillgångar finns i Indien?

Indien har relativt stora naturtillgångar, men de räcker inte till för att tillgodose den stora befolkningens behov. Indien är en av världens största kolproducenter, samtidigt som landet satsar stort på hållbara energislag, främst solenergi.

Vilken gröda odlar man mycket av i östra Indien?

De viktigaste grödorna är; ris, sockerrör (som man kan se kanta vägarna i princip hela norra Indien), vete, kokosnötter, baljväxter, jute, bomull, te (världens största producent), kaffe, kryddor (30% av världsmarknaden) och oljeväxter.

Hur har Indien påverkats av kolonialtiden?

Det är inte bara religionen som har påverkats av den brittiska kolonisationen, utan även språket och kulturen. Innan koloniseringen fanns det bara ett språk ”rent” indiska. Idag finns det tre språk som talas i landet nämligen ”rent” indiska, engelska och en kombination av indiska och engelska.

Vad kallas folk som bor i Indien?

Landet har en låg medelålder och mer än halva landet befolkning är under 25 års ålder. 2011 var 79,8 % av invånarna hinduer och 14,2 % muslimer. I Indien finns världens folkrikaste delstat, Uttar Pradesh, med 200 miljoner invånare.

Hur är hälsan i Indien?

Den utbredda fattigdomen i Indien har stor påverkan på människors hälsa och begränsar tillgången till den mest basala sjukvården. Okunskap, bristfällig sjukvård och kvinnors lägre ställning i samhället bidrar till att kvinnor och flickor bosatta på landsbygden drabbas värst.

Share this post