Ny

Hur tvattar man med virkon?

Hur tvättar man med virkon?

  1. Användning. Virkon är lätt att använda. Pulvret löser sig lätt i vatten och den färdiga lösningen blir ljust rödfärgad då pulvret innehåller ett färgämne.
  2. Bruksanvisning. löses i vatten enligt doseringsanvisningen och sprutas ut med ryggspruta,
  3. Innehåll. sulfaminsyra, äppelsyra, kaliumpersulfat, natriumklorid,

Hur man använder virkon s?

Virkon S löses i vatten enligt doseringsanvisningen och sprutas ut med ryggspruta, högtryckstvätt med lågt tryck eller annan lämplig utrustning.

Hur fungerar desinfektionsmedel?

Desinfektionsmedel som dödar bakterier eller andra mikroorganismer kan vara antingen biocider, läkemedel, medicintekniska produkter eller kosmetiska produkter beroende på vad de ska användas till. Om ett rengöringsmedel påstås fungera mot bakterier eller andra mikroorganismer kan det också räknas som en biocidprodukt.

Hur länge håller blandad virkon?

En blandad lösning håller sig effektiv i 1 veckas tid i snitt. Desinfektion skall föregås av rengöring och gärna gärna utföras på torra ytor.

Hur länge ska virkon s verka?

Virkon S bryts ner till för miljön ofarliga substanser. Hur lång tid måste Virkon S verka för att ge full effekt? Mellan 5 och 30 minuter. Högre temperatur, 20°, ger snabbare effekt.

Varför desinfektion?

Syftet vid desinfektion av föremål och ytor är att överföring av smitta ska förhindras. Värmedesinfektion i diskdesinfektor är den vanligaste metoden för desinfektion av instrument. Kemisk desinfektion används för utrustning som inte kan desinfekteras i diskdesinfektor och till hud och ytor.

Hur blandas virkon?

Virkon S är ett patenterat, biologiskt nedbrytbart desinfektionsmedel- effektivt mot virus, mykoplasma, bakterier, svamp och sporer. Använd till desinfektion av stallar, stövlar, instrument m.m. Dosering: 10 gr/liter vatten. Kan också användas vid luft- och vattendesinfektion.

Vad innebär ytdesinfektion?

Avdödning av mikroorganismer sker via påverkan på mikroorganismernas struktur eller metabolism. För ytdesinfektion och punktdesinfektion rekommenderas alkoholbaserat ytdesinfektionsmedel med tensid (rengöringsmedel).

Är Virkon farligt?

Virkon innehåller även en fettlösande tensid, vilket gör att det normalt inte behövs rengöring innan desinfektion. Virkon är trots sin väldokumenterade effekt inte hälsofarligt men bör användas med respekt precis som andra kemikalier. Praktisk och säker vattenlöslig påse.

Share this post