Rekommendationer

Hur masserar man bindvav?

Hur masserar man bindväv?

Det finns olika sätt att massera bindväv. En typ är att man drar med fingertopparna över kroppens reflexzoner, isär den strama bindväven så att trådarna går sönder längs kanten på ben, muskler och organ där bindvävshinnor fäster.

Varför blir bindväven stel?

Precis som muskler och leder svarar bindväven på den belastning den utsätts för, om den inte underhålls blir den stel och orörlig. Vid svag coremuskulatur är det t ex vanligt att kroppen behöver stärka upp ländrygg med mycket bindväv för att kompensera för den svaga muskulaturen för att hålla kroppen upprätt.

Varför fastnar bindväven?

När kroppens rörelsemönster blir för ensidigt eller om vi är för mycket stilla fastnar bindväven med smärta som följd. Kommunikationen mellan kroppens alla delar sker mycket snabbt genom bindvävens nervreceptorer. Hjärnan kommunicerar med tankar. Kroppen med känslor.

Kan man göra koppning själv?

Så här gör du Efter att koppan har fästs dras den långsamt över huden på de ställen som ska behandlas. Ett par drag på varje ställe räcker, och det är bra ifall de sker i riktning mot ljumsken eller armhålan. För att kunna flytta runt koppan bör man smörja in huden så att den kan glida relativt lätt.

Vad är Koppningsmassage?

Koppningsmassage är en djupgående muskel- och bindvävsbehandling som främjar cirkulation av blod, lymfa och vävnadsvätskor med hjälp av ett vakuum på huden som skapas av sugkoppar i glas eller plast.

Hur länge ska man koppa?

För nybörjare föreslår vi 3-5 min 2-3 gånger per vecka. Detta kan sedan ökas allteftersom behov och desto mer van din kropp blir. Koppning kan göras lokalt för vissa punkter eller utföras som dynamisk massage på större områden.

Hur gör man med koppning?

Hur fungerar koppning? Koppningsmassage utförs genom att dra kopparna (glas eller plast) över huden. Koppning utförs antigen med en flödande rörelse över behandlingsområdet eller statiskt som en punktbehandling.

Share this post